Archieffoto Peter de Jong

Hockeyers maken foute keuzes bij Tempo '34

Sport 88 keer gelezen

Rotterdam – De hockeyers van HV Spijkenisse maakten zondag in het duel met Tempo '34 niet altijd de goede keuzes, waardoor het team met tien man kwam te staan. De ploeg verloor met 4-2 en leidde bij rust met 1-2.

Het waren Koen Weimar en Jelle Kuurstra die voor een voorsprong bij rust hadden gezorgd. Vervolgens ging Maarten Bol de fout in en kreeg men een strafbal tegen waardoor het 2-2 werd. Vervolgens moest Bol tien minuten naar de kant en speelde Tempo dat goed uit en kwam tot 4-2. Later werd ook nog een tweede speler naar de kant gezonden.

Niet slecht
´We begonnen heel erg goed met het duel. Toch kwamen we op een achterstand. Daarna hebben we het goed opgepakt. We hebben ons prima kunnen herpakken. Dan worden er verkeerde keuzes gemaakt en raak je twee keer iemand kwijt. We hebben het toen toch redelijk gedaan´, zegt coach Erik Beekman na afloop. Zondag is Hoekse Waard de tegenstander. Door de nederlaag zakt de ploeg een plek op de ranglijst.