De dames van HVOS zijn na de winst op Roda'71 kampioen. Foto: Peter de Jong
De dames van HVOS zijn na de winst op Roda'71 kampioen. Foto: Peter de Jong

Champagne ontkurkt voor handbalsters HVOS

Sport 208 keer gelezen

Spijkenisse – Het lag vandaag al in de lijn der verwachting dat de dames van HVOS kampioen zouden worden. De ongeslagen ploeg van Jean Poul Scholten moest nog wel de nummer drie van de competitie Roda '71 verslaan. Dat lukte, soms met moeite. Het werd 24-18.

Alle dames die dit seizoen in actie kwamen kregen de nodige speelminuten in het duel om de titel in de tweede divisie. De coach besloot om in de allersterkste opstelling te starten en dat bleek een goede zet. In een rap tempo wisten de dames uit Spijkenisse het tempo op te voeren. Het waren Jolanda van der Sluis (3), Cindy Makor (4) en Angela Busscher die binnen tien minuten de stand naar 8-1 wisten te tillen. Vervolgens werd er gewisseld en toen zagen de Rotterdamse dames ook kans om de score wat op te voeren tot 8-4. In het restant van de eerste helft waren het Jolanda van der Sluis (2), Eline van der Meer (3) en Amanda Dantuma die de ploeg naar een 14-7 ruststand leidde.

Spanning na rust
Na de thee leek de spanning bij de dames van HVOS toch nog te groot te worden. Het liet Roda '71 heel dichtbij komen. Het was Eline van der Meer (2) en Jolanda van der Sluis die nog snel wisten te scoren, maar de Rotterdamse dames pakten ook hun kans bij een 17-10 stand. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd stond er ineens een stand van 17-16 op het scorebord. Dus moest het gas er weer op en ging coach Scholten terug naar de basisopstelling. Dat pakte goed uit. Het waren Jolanda van der Sluis (2), Eline van der Meer, Amanda Dantuma en Angela Busscher die voor zes punten zorgden en zo liep men uit naar 22-16. Een echt antwoord hadden de Rotterdamse dames zo kort voor tijd niet meer. Het werd uiteindelijk 24-18 en daarmee was het kampioenschap een feit.

Tranen bij felicitaties
Tranen van blijdschap vloeiden rijkelijk, vooral bij Eline van der Meer, toen haar trouwe supporters, Oma en Opa haar omhelsden. De grootouders zijn bij iedere uit en thuiswedstrijd aanwezig van hun kleindochters. Daarmee werd het ook een beetje 'hun' kampioenschap.

Ongeslagen status behouden
Coach Jean Poul Scholtens was dol gelukkig na de zege, die enigszins moeizaam werd behaald, maar als je kampioen wordt heeft niemand het daar meer over. 'We hebben ons doel behaald en we zullen zeker trachten na dit kampioenschap om de ongeslagen status te behouden. Dit is gewoon super natuurlijk Vandaag gingen we na rust in hun spel mee. Toen kwamen ze nog akelig dichtbij. De opdrachten werden toen even niet goed uitgevoerd. Toen we terug naar de basis gingen liep het weer. Zowel in de zaal als buiten hebben we nog niet verloren. Ik werk met een fantastische groep die lekker bij elkaar blijft. Ze zijn enorm gretig en gemotiveerd', meent Scholten.

Waar stopt dit
Het doel van de handbalsters is om de heren te evenaren. 'Hopelijk kunnen wij ook in de hoofdklasse terecht komen. Daar spelende mannen nu ook. We gaan nu naar de eerste klasse. We zitten er dus nog maar één klasse vandaan. Het zou moeten kunnen met deze groep, dus ik heb er vertrouwen in', zegt Jean Poul Scholten tot besluit.

Speelsters HVOS:
Ingrid de Jong; Angela Busscher (2); Marloes Sallet; Jolanda van der Sluis (9); Saskia van der Sluis; Iris Vonk (1); Laura Mesker; Claudia van Zwieten; Frederique Benscho; Amanda Dantuma (2); Lisa Hofman; Cindy Makor (4); Marinke van der Meer; Eline van der Meer (6) en Sara Sundermann

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant