Afbeelding

PvdA wil verschuiving in veiligheidsbeleid

Politiek 90 keer gelezen

Spijkenisse - Vorige week woensdagheeft de meerderheid van de gemeenteraad van Nissewaard bepaald dat het cameratoezicht binnen de gemeente wordt gecontinueerd en uitgebreid. Hiermee was binnen de begroting geen rekening gehouden, waardoor er uit de gemeentelijke reserve een bedrag van € 100.000,- beschikbaar wordt gesteld. Op initiatief van de SP, mede ingediend door LOB en PvdA, werd een amendement verworpen die opriep dit bedrag te zoeken binnen de bestaande begroting van het programma openbare orde en veiligheid. Op die manier kan de gemeente haar prioriteiten stellen.

De Partij van de Arbeid had ook een motie ingediend waarbij de gemeente gebruik gaat maken van mobiel cameratoezicht. Deze motie werd alleen gesteund door LEF Nissewaard en LOB, dus sneuvelde. Op dit moment wordt er alleen toezicht gehouden door middel van camera's in het Centrum en op WC Akkerhof in Spijkenisse. Daar schijnt het risico op incidenten het grootst te zijn. Er zijn echter ook andere delen in Nissewaard waar camera's in combinatie met politie-inzet overlast kunnen verhelpen. De PvdA pleit daarom ook voor een eerlijke verdeling van de inzet van dit instrument. Tevens zou dit een kostenbesparing opleveren ten aanzien van de uitbreiding van cameratoezicht zoals het voorstel behelst.

Hoewel nooit is bewezen dat cameratoezicht daadwerkelijk bijdraagt aan het verminderen van overlast en incidenten kiest de gemeente toch voor continuering en uitbreiding. Dit betekent ook voor volgend jaar dat dit een knelpunt is in de begroting. De coalitiepartijen ONS en VVD geven aan dat zij voor de zomer een discussie willen over het toekomstige gebruik van cameratoezicht in Nissewaard. Volgens de PvdA is het dan opmerkelijk dat zij nu al wel voor de uitbreiding stemmen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant