Lia Schäfer
Lia Schäfer

Uit de kunst!

Cultuur 140 keer gelezen

Spijkenisse - Op 18 en 19 april vindt voor de achtste keer de Kunstroute in Spijkenisse plaats. De komende weken stellen de deelnemers zich aan u voor.  De volledige deelnemerslijst vindt u op www.kunstroutespijkenisse.nl

Even voorstellen: Lia Schäfer
Tijdens de kunstroute bent u van harte welkom op mijn atelier om de expositie te bekijken: Jeugdherinneringen uit Nederlands Indië, geschreven door mijn vader en andere familieleden en geïllustreerd door mij, zijn te lezen en te bekijken op mijn atelier. Deze memoires omvatten de periode vanaf 1918 tot en met de Tweede Wereldoorlog en de Japanse bezetting. Het zijn persoonlijke verslagen van een bijzondere periode uit de geschiedenis. Foto's uit het familiealbum waren de inspiratiebron voor sfeervolle illustraties  bij deze herinneringen. Ook zijn er gefilmde interviews te bekijken die ik gemaakt heb met familieleden waar verteld wordt over de tijd in Indië. Verder kunt u van mij een aantal geaquarelleerde stillevens en portretten zien.

De andere exposanten tijdens de kunstroute zijn cursisten van mij. Als docent tekenen en schilderen ben ik al jaren werkzaam bij diverse instituten voor kunstzinnige vorming en sinds vorig jaar geef ik ook ook les aan huis, in mijn studio op de begane grond. Een avond per week geef ik les aan gevorderden die werkstukken in verschillende technieken vervaardigen:  acrylschilderijen , aquarellen, pasteltekeningen etc.Tijdens de atelierroute kunt u ook de fraaie werkstukken zien die mijn cursisten het afgelopen jaar gemaakt hebben, een aantal van hen is aanwezig tijdens  de kunstroute en zijn dan in actie  met potlood en penseel.

Hebt u zelf interesse op deze dag iets te proberen te tekenen of te schilderen dan bent u welkom om aan te schuiven bij de cursisten. Wellicht wordt u enthousiast om zelf ooit eens een cursus te volgen. Ikzelf hou ervan mensen te portretteren, als u wilt kunt u een half uurtje voor mij poseren en maak ik een snelle schets, kortom: genoeg te zien en te beleven dus kom zekere een kijkje nemen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant