Francisca Henneman
Francisca Henneman

Uit de kunst!

Cultuur 181 keer gelezen

Spijkenisse - Op 18 en 19 april vindt voor de achtste keer de Kunstroute in Spijkenisse plaats. De komende weken stellen de deelnemers zich aan u voor.  De volledige deelnemerslijst vindt u op www.kunstroutespijkenisse.nl

Even voorstellen:  Francisca Henneman
Francisca Henneman maakt sieraden van industrieel rubber en silicone. Het gebruik en hergebruik van dit materiaal past helemaal in de vormgeving van haar werk. Difranci Design laat zien dat je prachtige halssieraden en objecten kan maken van rubberen en siliconen restpartijen. De sieraden zijn handmatig gemaakt en exclusief.

Francisca maakt kleine series, waarbij ieder sieraad net even anders is, daardoor bestaat er geen tweede van. Nadat zij een idee heeft uitgewerkt, maakt zij een foto, geeft de sieraden een naam en een nummer. En als een partij rubbertjes of silicone niet meer leverbaar is dan ontwerpt zij met andere rubbers, zo blijft zij zich ontwikkelen en vernieuwen. Ook combineert zij dit materiaal met  textiel, als wol,vilt en garens, hout, leer, kralen  etc.

Zij past verschillende technieken toe om tot haar ontwerpen te komen. Ze zijn chique en/of stoer, soms groot en soms wat kleiner, maar in ieder geval anders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant