Olga Passchier-van Meekeren
Olga Passchier-van Meekeren

Uit de kunst!

Cultuur 109 keer gelezen

Spijkenisse - Op 18 en 19 april vindt voor de achtste keer de Kunstroute in Spijkenisse plaats. De komende weken stellen de deelnemers zich aan u voor.  De volledige deelnemerslijst vindt u op www.kunstroutespijkenisse.nl

Even voorstellen: Olga Passchier – van Meekeren
Mijn verbeelding slaat op hol als ik stoffen zie en voel. Katoen, fluweel, organza, linnen, wol. Wat je daar allemaal van maken kan, ook al zijn de lapjes nog zo klein. Met allerlei technieken waardoor je uit kan beelden wat in je fantasie opkomt. Door de eeuwen heen  zijn  lapjes aan elkaar gezet, voor dekens, kleding, reparaties. Een patch is een lapje. Bij kleding maken, blijven er altijd restjes materiaal over. Heel  logisch om daar ook weer iets mee te doen. Zo zijn vast de mooie, traditionele patronen ontstaan. Die zijn weer te gebruiken in een eigen groter geheel; een wandkleed, kussendek, versieringen op kleding. Die traditionele patronen bestaan al zo lang, dat ze zelfs hun eigen naam hebben. Maar het liefst maak ik mijn eigen ontwerp. Daar heb ik een cursus voor gevolgd waar ik veel aan gehad heb. Iets maken is voor mij net een ontdekkingstocht.

De Kunstroute vind ik een prachtige gelegenheid om anderen te ontmoeten. Kennis  te laten maken met allerlei mogelijkheden en met mijn werk. Ik leer er veel van en dat geef ik weer graag door. Misschien kan ik een ander helpen met patroontjes, lapjes, ideeën.

Zeer waarschijnlijk is er ook werk van ander te zien. Er is wel iets te koop, maar het gaat mij vooral om de contacten met belangstellenden.

Het is de zesde keer dat ik mee doe; het wordt vast weer een boeiend, gezellig Kunstroute-weekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant