Theater Terra brengt Ali Baba en de 40 rovers naar Spijkenisse.
Theater Terra brengt Ali Baba en de 40 rovers naar Spijkenisse.

Theater Terra brengt spanning en sensatie

Cultuur 152 keer gelezen

Spijkenisse - Ali Baba en de 40 rovers is een van de bekendste en meest vertelde sprookjes ter wereld. Het verhaal komt uit de eeuwenoude Arabische sprookjes van 1001 nacht, verteld door Scheherazade. Theater Terra heeft hier een eigen versie van gemaakt, die op vrijdag 13 maart in Theater De Stoep te zien is.

Vijf acteurs spelen de diverse rollen in de familiemusical. Een van hen is de uit Rotterdam afkomstige Desi van Doeveren.

Seherezade
Desi vertelt het verhaal van Ali Baba, die toevallig ziet hoe een groep rovers hun grot vol met schatten opent met de toverspreuk 'Sesam, open u!' Zodra ze wegrijden sluipt Ali Baba naar binnen en pakt wat goud. Als de rovers dit ontdekken, gaan ze op zoek. 'Het is een verhaal vol spanning en sensatie', geeft Desi aan.

Mensen en poppen
Theater Terra staat er om bekend dat ze poppentheater brengen. Dat geldt vooral voor de kindervoorstellingen. Bij de familievoorstellingen is het een combinatie van mensen en poppen. De poppen in Ali Baba zijn de bijfiguren in het verhaal. Naast Scheherazade is Desi ook de ezel, de papegaai, geeft ze samen met Koen Iking vorm aan de schoonzus van Ali Baba en is ze een rover. 'Meerdere rollen spelen is leuk, zeker omdat het typerende rollen zijn. Zo speel ik het ene moment een grove rover en het andere moment een angstige slavin. Je moet ze wel geloofwaardig neerzetten, want het mag niet kinderlijk worden.' Het spelen met de poppen is niet makkelijk, maar volgens Desi wel heel gaaf. 'Je doet alles in stapjes. Je moet de pop aanvoelen, hij moet ademen, kijken en praten. Daardoor blijf je zelf ook scherp, al gaat er ook best wel eens wat fout en dat moet je op dat moment wel zien op te lossen.'

Adrenaline kick
Desi vond poppen eigenlijk maar niks. 'Ik vond poppen altijd iets grilligs hebben, maar nu ik er mee speel krijg ik er een adrenaline kick van om de pop tot leven te brengen.' Ze is er dan ook heel blij mee, dat ze bij Theater Terra geleerd heeft om met deze poppen te werken. 'Sowieso hebben we een fijne samenwerking.' Er is ook geen avond hetzelfde. 'Ook al hebben we de voorstelling gerepeteerd, je moet iedere keer weer het publiek weten te boeien.' Kinderen die met open mond op het randje van de stoel zitten, het is het bewijs dat het verhaal aanslaat en niet kinderachtig is.

Spannend
Eigenlijk is het verhaal van Ali Baba super heftig en gewelddadig. Dat laten we uiteraard niet zien. Door de poppen wordt het verhaal zachter, maar het is nog altijd spannend.

De voorstelling in Theater De Stoep begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 14,50/kinderen € 12,50 (incl. garderobe) en zijn te bestellen via www.theaterdestoep.nl en 0181-652222.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant