Archieffoto: Peter de Jong

Bernisse zet toon in eerste kwartier

Sport 127 keer gelezen

Heenvliet- Bernisse blijft met een 3-1 (3-0) overwinning tegen FIOS in het spoor van Rockanje, dat met een 0-3 overwinning bij Herkingen '55 de ongenaakbare koploper blijft in de vierde klasse G.

De Bernissers legden op het sportpark langs de Groene Kruisweg de basis voor de overwinning in de eerste tien minuten. Mo Baydar was al na drie minuten spelen succesvol door een voorzet van Michael van der Velde in het doel te deponeren; 1-0. Berry de Ridder mikte uit een pass van Erik Hoek vijf minuten later raak: 2-0. 'Die vroege voorsprong gaf rust in de tent en bovendien de controle over de wedstrijd. Berry de Ridder wierp de wedstrijd uit een pass van Niels Molendijk vlak voor rust al in het slot: 3-0. De tegengoal acht minuten voor tijd kwam te laat voor FIOS: 3-1. Bernisse speelt aanstaande zaterdag de derby in en tegen Zwartewaal, dat verrassend met 3-2 won van Stellendam. 'De derby tegen Zwartewaal blijft altijd speciaal, waarin wij niet altijd gelukkig waren. Ik ben gewaarschuwd door Zwartewaal. Ik hoop dat mijn spelers dat nu ook zijn', aldus trainer Peter Hoek.

Bernisse: Mitchell Dekker; Michael van der Velde, Mark Althusius, Roman Pardon, Jean Paul Kers; Jeroen Brederland (60. Michel Hiwat), Erik Hoek, Mo Baydar; Rick Onderstal; Berry de Ridder (67. Marvin Jansen), Niels Molendijk (77. Rolf van der Linden).