Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Spivo lijkt gedoemd te degraderen

Sport 176 keer gelezen

Leiderdorp- De volleybalsters van Spivo zijn er niet in geslaagd om in De Bloemen in Leiderdorp te stunten tegen Leython DC. De titelkandidaat in de tweede divisie C zegevierde met 3-1 (23-25, 25-22, 25-20, 25-15) over het team uit Spijkenisse.

Mede door de 3-1 overwinning van VTC Woerden tegen VCN 2 zal er voor de vrouwen van Spivo een wonder moeten gebeuren om degradatie naar de derde divisie te ontlopen. 'Het gat is nu 13 punten, dus is het duidelijk dat het heel moeilijk gaat worden', gaf coach Ronald Lacroes blijk de realiteit niet uit het oog te verliezen. 'Ik heb hier niet voor getekend, maar het feit ligt er waarschijnlijk wel.' Spivo met de pas 16-jarige Marieke van der Mark als uitblinkster begon goed, sloeg een gat van 3-9, maar Leython kwam terug tot 14-14. 'We hebben met veel wilskracht de set toch over de streep gehaald. Het team heeft het ook in de tweede set gevochten voor wat het waard was, maar door slordige foutjes en een foute rotatie ging de set met 25-22 verloren. Qua spel stonden we er nog bij, maar in de finale kwamen we uiteindelijk tekort, waarna het kaarsje er in de vierde set uit was.' Tessa Martherus ontbrak bij Spivo.

Spivo: Daisy Stolk, Kirsten Moll, Angjeny Tolentino, Mariska Hommels, Lisette Prens, Jill van Rhee, Kim Kegel, Sanne Kegel, Sanneke Seldenthuis, Stephanie Hommels, Rianne van der Stelt en Marieke van der Mark.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant