Archieffoto: Peter de Jong

Evelien Schutte schiet HV Spijkenisse langs HC Voorne

Sport 596 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HV Spijkenisse maakten direct na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechters een rondedansje nadat zij in de laatste minuut de 1-2 (1-1) overwinning voor de neuzen van HC Voorne weg hadden gekaapt. Evelien Schutte was in de belangrijke derby de gevierde vrouw door zich in de laatste minuut met haar goal te ontpoppen als matchwinnaar.

'We hebben Spijkenisse ondersteboven gespeeld, maar de keepster (Nicolette van Drunen, DR) was onpasseerbaar, en dan valt zo 'n rot goal er dertig seconden voor tijd ook nog in', baalde verliezend coach Rob van 't Zet. 'Na afloop waren er louter complimenten voor ons spel, allemaal leuk, maar complimenten leveren meestal geen punten op.' Maarten Bosman was in zijn nopjes met de overwinning zo direct na de winterstop. 'Het was qua hockey niet onze beste wedstrijd, maar op kracht en vechtlust hebben we de overwinning binnen gesleept', stelde de winnende coach. Bosman weer: 'We hebben een beetje geluk gehad, maar zeker in de tweede helft zijn we niet weggespeeld, zijn zelfs niet in de problemen geweest. We speelden in de eerste helft met veel druk naar voren, maar Voorne kon daar goed onderuit hockeyen, kreeg daardoor ook enkele kansen, maar in de tweede helft hebben we meer op zeker gespeeld en zijn we nauwelijks meer in gevaar geweest. Ja, dan is het mooi dat Evelien de bal er op het juiste moment ook nog eens binnen schiet.'

Domper
De HC, met de debuterende Suzanne Ravenschlag en Emma Unger in de basis en de eveneens debuterende invalster Noëlle Jansen in het team, begon goed aan de wedstrijd, zette de HV onder druk, maar na vijf minuten spelen lag de bal wel in het Hellevoetse mandje. Spijkenisse forceerde in de counter een strafcorner, waarop Lonneke van Breukhoven de strafcorner langs Ira van Gastel schoot: 0-1. De thuisclub liet zich door de domper niet ontmoedigen, creëerde zich diverse kansen, maar Nicolette van Drunen pareerde inzetten van Ellen Mens, Annelies van der Jagt, Sofie Ravenschlag, Karlijn Westerhof en Shaquille Warren. Tien minuten voor rust was Van Drunen kansloos op een door Marloes Ravenschlag benutte strafcorner: 1-1. 'We hebben in de tweede helft tachtig procent balbezit gehad, maar de keepster van Spijkenisse keepte volgens mij de wedstrijd van haar leven.' Na vijf minuten spelen werd een Hellevoetse inzet in een mêlee van speelsters onreglementair op de doellijn gepareerd, waarop Annelies van der Jagt de stipbal tot ontzetting van coach Rob van 't Zet en het thuisfront tegen Nicolette van Drunen opschoot. Spijkenisse kreeg vervolgens iets meer vat op het spel, kreeg ook kansen, maar Jessy Grootveld en Kimberly Witteveen vonden doelvrouw Ira van Gastel op haar weg. Eén minuut voor tijd zorgde Evelien Schutte met haar winnende treffer voor de Spijkenisser ontlading en de Hellevoetse teleurstelling: 1-2. Door dit resultaat neemt Spijkenisse de zevende plaats in de derde klasse B over van HC Voorne. 'Het is duidelijk dat we punten moeten gaan pakken om uit de verkeerde hoek te komen, maar gelet op het goede spel heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.' Maarten Bosman is blij met de punten. 'De veldverhouding was voor Voorne, wij waren effectiever. De punten zijn zeer welkom om wat meer rust in de ploeg te krijgen. Het team wordt steeds stabieler en daar kan deze overwinning aan meehelpen', aldus de coach van HV Spijkenisse. HC Voorne speelt aanstaande zondag in Maassluis tegen hekkensluiter Evergreen. HV Spijkenisse speelt zondag om 12.45 uur in eigen huis tegen Roomburg.

HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Marloes Ravenschlag, Suzanne Ravenschlag, Annelies van der Jagt, Sacha Valentijn; Karlijn Westerhof, Sofie Ravenschlag, Melissa van Keulen; Ellen Mens, Emma Unger, Shaquille Warren. Brittney Hoogerwaard, Sophie Schinkel, Noëlle Jansen en Emma Schinkel kwamen ook in actie.

Spijkenisse: Nicollette van Drunen; Inge van Wijk, Pernille Meeder, Charline Tieleman, Rozeke Taselaar; Vivian van Krimpen, Jamie Zeegers, Megan Luijendijk; Evelien Schutte, Kimberly Witteveen, Lonneke van Breukelen. Camilla Luijendijk, Jessy Grootveld, You-Shi Liem en Mariska Krijgsman kwamen ook in actie.