Foto Facebook/bbqueenies
Foto Facebook/bbqueenies

Viering Internationale Vrouwendag

Entertainment 145 keer gelezen

Spijkenisse - Zo'n 550 vrouwen uit heel Zuid-Holland namen vandaag deel aan de viering van de Internationale Vrouwendag 2015 in de Dome in Spijkenisse.

Thema Vrijheid
Voor de viering werd door het organiserende Vrouwen van Nu een interessant, inspirerend en gevarieerd programma gepresenteerd in de immense theaterzaal van de Dome. In de wandelgangen stonden allerlei leuke informatiestands; dit jaar was 'Vrijheid' het thema. Te gast waren Annemarie Postma die in haar lezing de kracht van het jezelf zijn en positief in het leven staan verwoorde, fluitiste Berdien Stenberg, cabaretière en creatieve duizendpoot Jetty Mathurin met een speciaal voor deze dag samengesteld 'optreden op maat' en de vrouwenband BBQueenies.

Vrouwen van Nu
Internationale Vrouwendag is in het leven geroepen om de emancipatie van vrouwen te ondersteunen en discriminatie tegen te gaan. Jaarlijks rond 8 maart worden wereldwijd door talloze maatschappelijke organisaties en verenigingen initiatieven ontplooid om de positie van vrouwen onder de aandacht te brengen. Al sinds 1912 wordt in Nederland de Internationale Vrouwendag gevierd. Vrouwen van Nu is een landelijke vereniging die is onderverdeeld in 500 afdelingen. De opvolger van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, organiseert vele uitlopende activiteiten zoals cursussen, lezingen, culturele uitjes, sociale ontmoetingen en reizen en heeft geen politieke of religieuze achtergrond. Voorne en Putten telt zes afdelingen waar vrouwen van alle leeftijden bij aangesloten zijn. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant