Afbeelding

Voedselbank versus raadsbarbecue

Politiek 97 keer gelezen

Spijkenisse - Tot 2013 had de Voedselbank een vaste huur. Vanaf dat moment wordt de huur geïndexeerd. Dat bedrag moet de Voedselbank zelf bij elkaar zien te krijgen.

De oppositie heeft bij de begrotingsbehandeling een motie ingediend om het bedrag, nog geen duizend euro, toch door de gemeente te laten betalen. Zeker omdat de Voedselbank nog geen zekerheid heeft over de dekking van het bedrag. 'Treurig dat het college er niet in tegemoet wil komen', zegt Wouter Struijk (PvdA). Er is volgens hem geld over van het potje voor armoedebestrijding.

'Het hebben van een voedselbank is eigenlijk een smet voor een gemeente', houdt Mia Sliwinski (LEF) raad en college voor. 'Het zou niet nodig moeten zijn, maar de voedselbank groeit en daar moet je over nadenken.' Volgens haar doet de Voedselbank er alles aan om aan middelen te komen en doet ze veel met vrijwilligers. 'Een voetbalclub heeft leden die contributie betalen en daar stoppen we wel bakken met geld in. Over wat voor bedrag hebben we het bij de Voedselbank?'

Een motie van LEF, PvdA en LOB die opriep om voor de jaarlijkse raadsbarbecue een eigen bijdrage te vragen, zodat dit bedrag vrijkomt in de begroting en gebruikt kan worden om de huurverhoging van de Voedselbank te bekostigen, werd eveneens afgewezen. 'Het is diep triest om te constateren dat deze rechtse coalitie zo kil omgaat met een vrijwilligersorganisatie als de voedselbank. We leveren graag een eigen bijdrage voor de raadsbarbecue om dit bedrag ten goede te laten komen aan de Voedselbank', aldus PvdA-fractievoorzitter Wouter Struijk. 'Als de gemeente niet over de brug wil komen, dan zoeken we zelf naar een oplossing.' Er wordt aan gedacht om zelf een barbecue te organiseren waarbij geld wordt ingezameld voor de Voedselbank.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant