Afbeelding

Politiek verdeeld over Rijnlandroute

Politiek 170 keer gelezen

Regio - In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer www.MijnStemhulp.nl de politieke partijen in Zuid-Holland een aantal stellingen voorgelegd. De stelling van vandaag is: de Rijnlandroute bij Leiden mag worden aangelegd.

CDA - eens
De Rijnlandroute zorgt voor betere bereikbaarheid van de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek en voor minder files op de A4 en A44. De weg wordt zo aangelegd dat er zo min mogelijk overlast is voor omwonenden, bijv. door een tunnel in Voorschoten.

ChristenUnie - eens
Een goede verbinding tussen A4 en A44 bij Leiden is nodig voor een goede bereikbaarheid. Dat is ook al besloten. Nu dus zorgvuldig aanleggen.

D66 – helemaal eens
D66 is altijd voorstander geweest van de aanleg van de Rijnlandroute. Die aanleg moet gebeuren op een manier die maatschappelijk en voor het milieu aanvaardbaar is.

GroenLinks – helemaal oneens
Oneens, de Rijnlandroute is een overbodig prestigeproject dat het groen tussen de kust en het Groene Hart doorsnijdt. Het lost niets op, terwijl de provincie eraan failliet dreigt te gaan.

Partij van de Arbeid - oneens
Recente verkeersprognoses laten zien dat de weg zijn geld niet opbrengt. Eerst moeten bestaande knelpunten worden opgelost. De PvdA vindt ook dat de inpassing beter moet.

Partij voor de Dieren – helemaal oneens
De PvdD wil niet dat er nog meer natuur opgeofferd wordt voor nieuwe wegen maar zet zich in voor een goed openbaar vervoer- en fietspadennetwerk. We verzetten ons fel tegen de Rijnlandroute en andere wegen en verbredingen zoals de Blankenburgtunnel.

PVV - eens
PVV is een voorstander van bereikbaarheid en daar hoort de Rijnlandroute bij.

SGP - eens
Na intensieve discussies is met uiteindelijke instemming van de SGP het besluit tot aanleg van de Rijnlandroute genomen. Daarom moet het besluit binnen de afgesproken kaders worden uitgevoerd. De SGP blijft streven naar een betere inpassing.

SP - neutraal
Afhankelijk van juridische- en financiële gevolgen kan de aanleg van de RijnLandroute worden herzien.

Verenigde Lokale Partijen - eens
De politieke besluitvorming is afgerond en het hele democratische proces is doorlopen. Wel kunnen er nog aanpassingen en bezwaren worden ingediend. Maar terugdraaien kan niet meer en zou de politiek ongeloofwaardig maken.

VVD – helemaal eens
De afgelopen jaren is mede door de VVD gestart de bereikbaarheid te verbeteren door aanleg van diverse wegen, waaronder de Rijnlandroute.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant