Het Centrum voor de Kunsten gaat de wijken in.
Het Centrum voor de Kunsten gaat de wijken in.

Nieuwe koers voor Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

Cultuur 102 keer gelezen

Spijkenisse - Vanaf het nieuwe seizoen in september gaat het CdvK meer de wijken en kernen in om samen met de bewoners ter plekke cultuur initiatieven en community art projecten op te zetten, zoals het Theater in de wijk in De Akkers. Dit gebeurt met behulp van culturele initiatieven, (amateur)kunstenaars of bedrijven.

De gemeente vindt een veelzijdig aanbod van kunst en cultuur dat een breed publiek bereikt, belangrijk maar de vraag naar die activiteiten is de laatste jaren veranderd. Er is minder belangstelling voor traditionele, langdurige cursussen.Snelle, resultaatgerichte kunstbeoefening en beleving heeft de voorkeur. Dat vraagt om aanpassing van het huidige aanbod. Maar ook om meer samenwerking met andere partijen, zoals Theater de Stoep en bibliotheek Boekenberg. De eerste Nacht van de Kunst afgelopen zomer was al een stap in de nieuwe richting.

Ook het muziekonderwijs in het CvdK verandert. De muziekdocenten krijgen de mogelijkheid zelfstandig verder te gaan om zo beter in te kunnen spelen op de behoefte van de klanten. De vorm, inhoud en prijs van hun lessen aan individuen en groepen kunnen op maat aangepast worden.

Culturele ondernemers en amateurverenigingen kunnen straks ruimten huren in het gebouw van het CvdK.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant