Levend ganzenbord om mening te vertellen over het lot van ganzen in Zuid-Holland.
Levend ganzenbord om mening te vertellen over het lot van ganzen in Zuid-Holland.

Dierenbescherming vraagt standpunt politici met levend ganzenbord

Politiek 238 keer gelezen

Regio – Ganzen, de één vindt ze prachtig, de ander ziet ze als de bezorger van schade en overlast en is ze liever kwijt dan rijk.  De provincie beslist over het lot dat de ganzen wacht. Belangrijk dus, met de Provinciale Staten verkiezingen voor de deur, om kandidaat-Statenleden over dit onderwerp te informeren en erachter te komen hoe ze erover denken. Met dit doel speelt de Dierenbescherming op donderdag 12 maart, tussen 15.00 en 15.30 uur een rondje 'levend ganzenbord' in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Publiek is welkom.

Kandidaten van CDA, D66, Groen Links, PvdA, SP en PvdD hebben hun deelname aan een vergrootte versie van het spel inmiddels toegezegd. De vakjes met een plaatje hebben een hedendaagse betekenis gekregen. Zo worden ganzen in deze speciale versie onder meer met lasers verjaagd (brug), gevangen om te worden vergast (in de put), is het stoppelveld omgeploegd (doornstruik) en worden ze afgeschoten door jagers (dood). Doel blijft om op nummer 63 uit te komen, daar is een groot rustgebied voor ganzen waar ze het hele jaar ongestoord mogen verblijven.

De kandidaten krijgen gedurende het spel de kans om de standpunten van hun partij over dit onderwerp duidelijk te maken: bij dubbel gooien krijgt de vertegenwoordiger een minuut spreektijd, en ze kunnen hun mening geven door rode of groene kaarten omhoog te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant