Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

Spijkenisse haalt uit tegen XerxesDZB

Sport 103 keer gelezen

Rotterdam- Spijkenisse is bezig aan een flinke opmars. Het team van Peter Wubben zegevierde op het sportcomplex Faas Wilkes met liefst 0-5 (0-3) over XerxesDZB.


Jeffrey Duijnstee was met een hattrick de grote man bij de Spijkenissers. Spijkenisse heeft in de laatste vier wedstrijden tegen Rijnvogels (3-0), ASWH (1-1), Smitshoek (1-0) en nu XerxesDZB tien punten verzameld en zijn daarmee dit jaar nog altijd ongeslagen. 'We zijn met goed voetbal aan een goede serie bezig',  verklaarde de trainer van Spijkenisse de weg naar omhoog. 'Maar ook voor de winterstop waren er al tekenen van vooruitgang, maar leverde dat nog te weinig punten op. Het team blijft zich goed ontwikkelen, moet ook wel om in deze zware afdeling te overleven.' Spijkenisse begon goed, maar toen het twee riante scoringskansen onbenut liet, werd Peter Wubben toch een beetje huiverig. 'Ik dacht, dit wordt toch weer niet zo 'n wedstrijd waarin je door eigen onmacht en een countertje op je gezicht gaat.' Erik Polet hielp zijn trainer uit zijn lijden, want na een kwartier spelen schoot hij een voorzet van Julien Gret binnen: 0-1. Jeffrey Duijnstee bracht uit aangevers van Ruperto Dorothea en Gret de ruststand op 0-3. De bezoekers hielden met veel druk op de bal de controle over de wedstrijd en bouwden de stand door treffers van Jeffrey Duijnstee en Jazzy Adams na voorbereidend werk van Dorothea zelfs uit naar 0-5. Spijkenisse, dat de negende plaats bezet in de hoofdklasse B, speelt aanstaande zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Kloetinge.


Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Mariana, Lennart Krijger, Bart van Muyen, Jeffrey Schenk (25. Elwin Spoel); Eric Polet, Shane van den Engel, Emir Jazarovic (65. Jazzy Adams); Julien Gret (75. Timo de Bel), Jeffrey Duijnstee, Ruperto Dorothea.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant