Foto's: Peter de Jong

SC Botlek na rust langs tien man van Lombardijen

Sport 588 keer gelezen

Spijkenisse – Het is een belangrijke maand die net is aangebroken voor SC Botlek. De ploeg van Rinus Schrijver treft een groot aantal concurrenten en kan zich met goede resultaten uit de degradatiezone spelen. Om deze maand in te luiden werd zaterdag, op 28 februari, al goed gestart tegen Lombardijen, het werd 2-0 voor de Spijkenissers.

Door Alex Hordijk

Voor rust leken beide partijen zich er niet van doordrongen te zijn dat winst voor hen noodzakelijk was. Voor de thuisclub om van de voorlaatste plek te komen en voor de Rotterdammers door het feit dat ze na de winterstop alleen nog maar verloren. Na vijf minuten was het John Ackon die kon schieten, maar invallende doelman Marco Verheul stond goed opgesteld. Na een half uur trapte Mark van Zanten naast het doel van Kevin Rijsdijk. Niet veel later was er een vrije trap voor SC Botlek, maar Jordy de Winter zag Verheul de bal keren. Kort voor rust probeerde Jeffrey Pols het nog een keer, maar werd de lat geraakt. Opvallend genoeg kon de oude ploeg van Lombardijen het laatste kwartier voor de thee het niet meer bijbenen.Treffers bleven voor rust echter uit.

Treffers
Na de rust moest SC Botlek hiervan profiteren. Na acht minuten kwam SC Botlek op voorsprong. Dave Leurs schoot op doel, maar Johan Kanters voorkwam met zijn hand een treffer. Scheidsrechter Roozeboom legde de bal op elf meter en Nasser Abdalla faalde niet vanaf de penaltystip. Nog geen tien minuten later pikte SC Botlek de bal goed op, zoals in de gehele tweede helft. Het was John Ackon die de 2-0 wist aan te tekenen. Hierna had De Winter de kans op 3-0, maar hij faalde alleen voor het doel.

Rode kaart
Na een goed uur spelen kwam Lombardijen met een man minder in het veld te staan. Na het missen van een bal was aanvoerder Jerry van de Lem zo gefrustreerd dat hij het nodig vond om Jordy de Winter onderuit te schoppen. Het gebeurde echter voor de ogen van Roozeboom, die de verdediger terecht met rood ging laten douchen. Tegen een man minder leek SC Botlek het wel prima te vinden. Invaller Arp was een aantal keren bij een derde treffer voor de Spijkenissers, maar schoot de bal niet langs Verheul. In de slotminuut zag ook Nasser Abdalla zijn inzet nog gekeerd worden.

Hopen op kanteling
Na het duel was Rinus Schrijver tevreden met de drie punten. 'We zaten voor rust aan het kantje dat we geen lef toonden. Nadat we een goal hebben gemaakt merkt je dat we wel kunnen voetballen. Wij hebben altijd moeite met Lombardijen te bestrijden. We kunnen gelukkig drie punten bijschrijven en dat is hard nodig geweest. We hopen dat dit de kanteling is. We focussen ons op de laatste vijf ploegen de komende tijd. Hopelijk is de drive en geloof in de ploeg nu terug', zegt Rinus Schrijver na afloop. Door de overwinning stijgt de ploeg naar de twaalfde plaats. Zaterdag speelt men tegen Strijen.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Wim Roozeboom uit Vlaardingen gaf een rode kaart aan Jerry van de Lem (Lombardijen), geel was er voor Johan Kanters en Harold van der Ent (beiden Lombardijen).

53 Nasser Abdalla 1-0 (strafschop), 61 John Ackon 2-0