Hekelingen had weinig te duchten van SCO'63. Foto's: Peter de Jong.

Hekelingen weerstaat de harde wind tegen SCO '63

Sport 151 keer gelezen

Hekelingen- Hekelingen heeft de stadsderby in Spijkenisse tegen SCO '63 met een klinkende 4-1 (1-0) overwinning afgesloten. De Hekelingers zijn door het puntenverlies van Egelantier Boys en TransvaliaZW met een tiende plaats dichter bij de brede middenmoot gekomen.

Door Dan Rolandus

SCO '63 is door het negatieve resultaat en de 1-4 overwinning van BZC/Zuiderpark bij DRL de absolute hekkensluiter geworden in de vierde klasse G. 'Dit was ongeacht de uitslag de slechtste wedstrijd van het seizoen', uitte verliezend trainer Serge Lopes zijn ongenoegen over het spel en de nederlaag. 'We hebben een ploeg die wil voetballen, maar met die harde wind op het open veld was dat onmogelijk. Het leek wel op een pingpong wedstrijd.' Ad Reijtenbagh was van mening toch een iets andere wedstrijd te hebben gezien dan zijn collega. 'Natuurlijk, het was lastig voetballen met die wind, maar voor ons was het de schade tegen de wind beperkt te houden en in de tweede helft met de bries mee toe te slaan. Daarin zijn we door keihard werken en de inbreng van Trond Anderson volledig in geslaagd', stemde de trainer van Hekelingen zich tevreden met de uitvoering van de afspraken en het daaraan gekoppelde resultaat.

Stuwkracht
De Hekelingers, die op het middenveld zowel verdedigend als aanvallend gestuwd werden door de ervaren Anderson, kwamen op het Sportpolderpark in Hekelingen halverwege de eerste helft op voorsprong door een goal van Zakaria Cheikh: 1-0. De bezoekers probeerden het tij te doen keren, maar tegen de sterke afweer en het gesloten middenveld van de Hekelingers, bleven openingen schaars. De storm van SCO '63 in de tweede helft duurde slechts drie minuten, want Jessy Povinelli schoot zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. 'Vanaf dat moment hadden we de wedstrijd in handen, zijn we geen moment meer in gevaar geweest', sprak Ad Reijtenbagh zijn tevredenheid uit over zijn manschappen. Nuni Thode wierp de wedstrijd halverwege met de 3-0 in het slot en schoot ook nog eens de 4-0 binnen. Leonardo Mota Romero redde voor SCO '63 de eer: 4-1. 'We spelen de laatste wedstrijden nagenoeg in dezelfde samenstelling en dat is ook wel een voordeel. Joey Wertz heeft weer minuten gemaakt en samen met Trond Anderson is er meer stabiliteit op het middenveld gekomen. De jonge jongens willen allemaal graag, kunnen ook voetballen, maar het is alles of niets. Lukt het, dan voetbalt iedereen goed, maar zit het tegen dan gaan de koppies hangen en lukt er niets meer. Dat is een mentale kwestie. Joey en Trond hebben ervaring en dwingen respect af bij de jongeren, doen zowel verdedigend als aanvallend werk. We hebben gewoon enkele ervaren spelers nodig om deze jonge groep naar omhoog te stuwen. En daar zijn we voor volgend seizoen mee bezig. Iedereen binnen de selectie is enthousiast, dat zie je met de grote opkomst op de training,' aldus Reijtenbagh.

Serge Lopes wil het seizoen met zijn groep zo goed mogelijk afsluiten. 'We willen hoe dan ook af van die laatste plaats, en dat gaat ons lukken.' Hekelingen gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij middenmoter Zinkwegse Boys en SCO '63 neemt het om 14.30 uur op het sportpark Oostbroek op tegen het hoog genoteerde WCR.

Hekelingen: Dijkshoorn; Rombouts, Luyten, Boere, Spitters; Povinelli, Dedeci (75. Hosten), Anderson (82. Wertz); Tsouli, Thode, Cheikh (70. Daahir).

SCO'63: Kar; Juliana, Rihal, Kouwenberg, Dulleman; Brumey, Molina (60. Kendric), Andrea; Udenhout (85. Verweij), Mota Romero; Tjon-a-Fon.