Archieffoto Peter de Jong

Degradatiespook hangt boven Spivo

Sport 311 keer gelezen

Spijkenisse- De volleybalsters van Spivo hebben de belangrijke wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Aircoheat VTC Woerden in Den Oert met 1-3 (20-25, 17-25, 25-22, 18-25) verloren, dus zal er een wonder moeten gebeuren om degradatie uit de Tweede Divisie C te ontlopen.

De formatie van coach Ronald Lacroes begon met de dubbele libero 's Sanne Kegel en Tessa Martherus goed aan de wedstrijd, maar de goed opgezette aanvallen werden niet naar behoren afgemaakt. 'Het grootste euvel waren de servicefouten en de afronding', verklaarde Ronald Lacroes de nederlaag. 'In de tweede set stonden we niet goed, maar toen we de derde set pakten, keerde het geloof weer een beetje terug in de ploeg. Althans dat dachten we, want de 11-19 achterstand in de vierde set was niet meer goed te maken. We hadden vandaag moeten winnen om de degradatie nog te kunnen ontlopen. Je weet het natuurlijk nooit, we blijven er voor vechten, maar met een achterstand van tien punten op Woerden lijkt de beslissing gevallen', aldus coach Ronald Lacroes. Spivo speelt aanstaande zaterdag om 15.30 uur in De Bloemerd in Leiderdorp tegen Leython DC.

Spivo: Daisy Stolk, Kirsten Moll, Angjeny Tolentino, Mariska Hommels, Lisette Prens, Jill van Rhee, Kim Kegel, Sanne Kegel. Sanneke Seldenthuis, Stephanie Hommels, Rianne van der Stelt en Tessa Martherus kwamen ook in actie.