De winnaars van De Hoeksteen.
De winnaars van De Hoeksteen.

De Hoeksteen zet je schaakmat!

Actueel 629 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen zaterdag werd de vijfde editie gehouden van het Erasmiaans Schaakfestijn. Op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam werd het schaakkampioenschap voor alle basisscholen gehouden uit de Rotterdamse regio.

De Hoeksteen
Twee teams van cbs De Hoeksteen deden hier aan mee. Het team van Sam Vermeer, Daniel Franke, Youri Watson en Lavino Gajadhar uit groep 7&8 is eerste geworden in hun poule!  Zij wisten maar liefst 17 teams uit Rotterdam, Oud-Beijerland en Spijkenisse  achter zich te laten. Sam en Lavino hebben zelfs geen wedstrijd verloren. Het team van Kian Vermeer, Elias van Grevenstein, Mareo Gajadhar en Melice van Grevenstein deed mee in de poule voor groep 5&6. Zij gingen naar huis met de beker voor de derde plaats. Elias stond op de individuele ranglijst van de 106 schakertjes zelfs vierde! Melice, die nog maar in groep 4 zit, wist zes partijen te winnen.

Ontwerpwedstrijd
Naast het schaaktoernooi is er ieder jaar een ontwerpwedstrijd georganiseerd door het Schaakstukkenmuseum en schoolschaaksite.nl. Basisscholen konden hun eigen schaakbord ontwerpen. Een onafhankelijke jury, met daarin damesgrootmeester Anne Haast, koos de mooiste borden uit. Groep 7 van De Hoeksteen maakte de Schaakwereld op zijn kop en won hiermee de hoofdprijs van € 250. Groep 8 van De Hoeksteen maakte verschillende borden en het bord waarbij de natuur de strijd aan gaat met de industrie won de tweede prijs van € 150. Ook de andere borden uit groep 8 en het bord uit groep 5 konden rekenen op een prijs. In totaal mochten de kinderen van De Hoeksteen € 700  mee terug naar school nemen. Hiervan schaft de school weer extra laptops aan en schaakklokken om verder te oefenen met schaken.

Aanstaande donderdag spelen de schakers de laatste ronde van het 43e schaaktoernooi van Nissewaard. De teams staan hier op de 2e en 5e plaats, dus wie weet winnen ze ook op de Ring van Putten weer mooie prijzen. De kinderen op De Hoeksteen schaken met groot plezier en dat is natuurlijk het belangrijkste!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant