John van Tiggelen maakt een gelukkige goal. Foto: Aad van der Voorn
John van Tiggelen maakt een gelukkige goal. Foto: Aad van der Voorn

Zuidland effectief bij hekkensluiter Pernis

Sport 164 keer gelezen

Pernis – In de hervatting van de competitie in de tweede klasse D heeft VV Zuidland zaterdag uitstekende zaken gedaan. De ploeg deed dit ten koste van VV Pernis, dat op de allerlaatste plaats staat. De ploeg uit Nissewaard drukte Pernis nog verder de problemen in, maar door de nederlaag van Papendrecht bewees men zichzelf een goede dienst. Zuidland is weer koploper na de ruime 1-6 overwinning in Pernis.

Zaterdag hoefde Zuidland niet veel inspanning te leveren. Het liet Pernis voetballen voor rust en scoorde zelf twee keer, waardoor voor de thee de basis van de overwinning was gelegd.

Gelukkige goals
Na kansen voor John van Tiggelen, die er niet in gingen, was het Maurice den Ouden die voor Pernis een bal over zag gaan. Een bal van Walizada bij Zuidland werd gekeerd door Niels Ketting. Na een goed half uur spelen was het slordig balverlies bij Pernis, wat er uiteindelijk toe leidde dat John van Tiggelen, vorig jaar nog in dienst bij Pernis, die voor de 0-1 zorgde, nadat Walizada op de lat schoot. Beste kans voor Pernis was voor Randy Evora, maar hij schoot naast het doel van Kevin de Kok. In de extra tijd kwam Zuidland op 0-2, na een misser van Niels Ketting kwam de bal op de rug van John van Tiggelen en dwarrelde de bal in het lege doel.

Zuidland effectiever
Na rust moest Pernis risico nemen. Dat gaf vooral veel ruimte voor Zuidland. Na een goed uur was het Van Tiggelen die een vrij trap neerlegde op het hoofd van Mike Fiere die voor 0-3 zorgde. Binnen tien minuten was het Sediq Walizada die de vierde kon scoren. Daarna probeerde Tavares het namens de thuisploeg nog eens, maar hij schoot naast. Zuidland bleef effectief. Op aangeven van John van Tiggelen was het Robert Michilsen die voor 0-5 zorgde en nog geen vijf minuten later deed Van Tiggelen zijn oude ploeg opnieuw pijn. Hij gaf een corner goed voor en Sediq Walizada kopte de 0-6 binnen. Toen vond Zuidland het goed en gaf het een minuut later Jordy Wemelsfelder alle ruimte. Na een lange solo bracht hij de eindstand op 1-6.

Kampioen
Na afloop was trainer Hans de Rover helder in zijn visie. 'Ze waren een maatje te groot voor ons. Voor rust konden we het bijhouden. De tweede treffer was het breekpunt, dan nemen wij meer risico hierna en dan kan het zo'n score worden als je ruimte weggeeft. Dit is wel de absolute kampioen denk ik', meende de Rover na afloop. Daar wilde trainer Adri van Tiggelen niets van weten. 'Ik geloof dat nog niet. We zien het wel, wij gokken op een periode. Vandaag was ik niet ontevreden. We gaven niet veel weg. De tweede treffer was het keerpunt. We maakten goed gebruik van de ruimte die we kregen', meent 'de Spijker', na de ruime zege. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij buurman SC Botlek.

Bijzonderheden:
Scheidsrechter Jeroen Noordhoek uit Barendrecht gaf gele kaarten aan Sander Fonseca Goncalves, Michel Tavares, Richard Lopes Mendes (allen VV Pernis) en Carly Bazoer (Zuidland).

31 John van Tiggelen 0-1, 45+2 John van Tiggelen 0-2, 62 Mike Fiere 0-3, 68 Sediq Walizada 0-4, 74 Robert Michilsen 0-5, 80 Sediq Walizada 0-6, 81 Jordy Wemelsfelder 1-6

Opstelling VV Zuidland:
Kevin de Kok; Bastiaan Monster (75 Patrick Monteiro); Martijn Terlouw; Frank Molendijk (73 Stefan Kerkhof); Mark Snijder; Maurice Wolters; Sediq Walizada; Mike Fiere; John van Tiggelen; Robert Michilsen en Carly Bazoer (73 Robin van Buuren).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant