Foto's: Peter de Jong

SC Botlek kan geen vuist maken tegen DCV

Sport 223 keer gelezen

Spijkenisse – Vooraf wilde beide ploegen dolgraag spelen, maar na negentig minuten stond SC Botlek in het duel met DCV toch met lege handen. De Krimpenaren wonnen het duel op sportpark De Brug met 1-3, bij rust stonden beide ploegen nog in evenwicht 1-1. Door de vele afgelastingen blijft de ploeg voorlaatste.

Na de verlengde winterstop, door de afgelastingen, was het laatste deel van het veld van de Spijkenissers sneeuwvrij gemaakt en was SC Botlek de enige ploeg uit Nissewaard die zaterdag in actie kwam.

Gelijkmaker
De formatie van scheidend trainer Rinus Schrijver moest van het begin alle zeilen bijzetten. Al in de tweede minuut was het aanvaller Tim van Diejie die een vrije trap net over het doel van Kevin Rijsdijk schoot. Na een kwartier dacht iedereen dat SC Botlek op voorsprong kwam, maar het schot van John Lopes Cruz spatte uiteen op de lat. Hierna nam DCV het initiatief over en kwamen inzetten van De Reuver, Van Diejie en Cumming niet voorbij doelman Kevin Rijsdijk van de Spijkenissers. Zeven minuten voor rust was het een bal van Jordy de Winter die door doelman Bobby Janssen in het doel werd geslagen, waardoor SC Botlek op voorsprong kwam. Lang duurde dat niet, want kort voor rust gaf Jamal Abdalla de bal simpel af aan Patrick de Reuver die de gelijkmaker kon binnen schieten.

DCV overwicht
Na de thee hadden de gasten uit Krimpen aan den IJssel het betere spel. Toch kon de ploeg maar weinig kansen creëren. Als er gevaar was, dan kwam dat door de vele corners die DCV kreeg. Hierdoor kon SC Botlek nog enige hoop putten. Die hoop duurde tot achttien minuten voor het laatste fluitsignaal. Het was Tim van Diejie die doelman Rijsdijk voorbij kon gaan en de bal in het net liet bollen. Een minuut later werd de bal opnieuw ingeleverd bij van Diejie, die alleen op Rijsdijk af kon lopen en de eindstand bepaalde op 1-3. Het verzet van SC Botlek was gebroken en de Krimpense ploeg vond het wel prima.

Goed meekomen
'Tot de 1-2 konden we aardig meekomen. Dan zijn er eigenlijk twee momenten dat we het weggeven. Het had ook de andere kant op kunnen gaan. We boden redelijk partij aan DCV. Je merkte dat de tegenstander meer vechtlust had dan ons. Bij de 1-2 raken we de weg even kwijt en voor je dat weer op de rails hebt, stond het al 1-3. We staan onderin en dan valt het niet goed en dan krijg je de wet van Murphy waarbij het misgaat', meent trainer Rinus Schrijver na het duel.

Alle zeilen bijzetten
'We zagen vandaag dat de tegenstander feller was. Vooraf hadden we gezegd dat iedereen zijn ziel en zaligheid erin hebben gelegd. Dat gebeurde niet bij iedereen. De eindpass bij ons is niet altijd zuiver. Toch werken we allemaal keihard op de trainingen zijn nog steeds ruim dertig man. Volgende week halen we in tegen Wieldrecht en dat is een finale. Dan zullen alle zeilen bij moeten zetten.

Bijzonderheden:
38. Jordy de Winter 1-0, 44. Patrick de Reuver 1-1, 73 Timmy van Diejie 1-2, 74. Timmy van Diejie 1-4.

Scheidsrechter Berg gaf een gele kaart aan Jordy de Winter (SC Botlek)