De kennel in Poortugaal.
De kennel in Poortugaal.

Dierenopvangcentrum ZHE opgericht

Regionaal 482 keer gelezen

Regio – Gisteren, 5 februari is de Stichting Dierenopvangcentrum Zuid Hollandse Eilanden opgericht. Het is een volgende stap van voorzitter Raymond Sybesma in de ontwikkeling van Dieren4u. 'De stichting ontstond doordat de vrijwilligers van de dierenambulances niet altijd terecht konden bij het dierenstreektehuis in Spijkenisse. In de avonduren en nacht is deze gesloten. De dieren moeten zo'n geval bij onze vrijwilligers thuis overnachten. Dit is geen ideale situatie en daarom besloot ik een stichting op te richten om een nieuw dierenopvangcentrum te bouwen. Dit kost natuurlijk veel tijd en geld en staat niet in een weekend', aldus Sybesma.

Delta
Hij hoorde van een kennel bij psychiatrisch centrum Delta in Poortugaal. Daar kunnen cliënten die zich vrijwillig laten opnemen hun hond of kat onderbrengen en laten verzorgen. Wegens bezuinigingen dreigde deze voorziening te moeten stoppen. De nieuw opgerichte stichting heeft afgesproken met Delta de kennel te gaan gebruiken voor haar dierenopvang 's avonds en 's nachts en neemt ook de kennelfunctie over van Delta zodat de cliënten de mogelijkheid houden hun dieren mee te nemen tijdens een opname.

24/7
De kennel heeft plaats voor 12 honden en 9 katten. Ook particulieren kunnen hun hond/kat bij het opvangcentrum brengen als de baasjes op vakantie gaan. Met het geld dat eigenaren betalen voor vakantieopvang, wordt de noodopvang voor dieren bekostigd. Sybesma: 'De vrijwilligers zijn nu druk bezig de kennel op te knappen, nieuw likje verf, schoonmaken en isoleren. Wij hopen zo snel mogelijk onder deuren te openen. In tegenstelling tot andere dierenopvangcentra, zorgen we dat er 24/7 iemand aanwezig is voor toezicht op de dieren. Als een dier 's nachts weg loopt, mee genomen wordt door vreemden en onderzocht wordt door een dierenarts, zijn dat stressvolle ervaringen voor het beest. Als het dier vervolgens alleen in een hok achtergelaten wordt, betekent dit nog meer stress.'

Vrijwilligers
Om de bezetting rond de klok te garanderen, zijn er veel vrijwilligers nodig. Dieren4u zoekt dan ook dringend vrijwilligers die in het opvangcentrum willen werken. Belangstelling? Meer weten? Stuur dan een mail naar info@dierenopvangcentrum-zhe.nl. Meer informatie vind je op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant