Archieffoto Peter de Jong

The Hurricanes op de pijnbank tegen Cady ‘73

Sport 175 keer gelezen

Capelle aan den IJssel- De basketbalsters van The Hurricanes hebben in De Lijster in Capelle aan den IJssel een gevoeliger 75-43 (11-11, 20-9 (31-20), 27-11, 17-12) nederlaag geleden tegen Cady '73. De Spijkenisser vrouwen begonnen overigens goed, want in het eerste kwart bleven zij mee scoren met de Capelsen: 11-11.

Het team van de coaches Gino Wolvekamp en Petra van Halderen werd in het tweede kwart met een score van 20-9 op de pijnbank gelegd. Middenmoter Cady liep vervolgens in de tweede helft over de nog puntloze hekkensluiter in de eerste klasse A heen: 75-43. 'Jammer dat we geen vervolg aan het eerste kwart konden geven. Cady heeft een degelijk team dat al jaren met elkaar samen speelt. Zij schoten alles raak, terwijl wij na mooie snelle aanvallen te gehaast in de afwerking waren,' aldus Petra van Halderen. Marjolein van der Waal (ziek), Sandra Lewis (rug) en Chantal Pinas (werk) ontbraken in het team. Brenda Steegman liep twee minuten voor tijd tegen haar vijfde p-tje op. Wellicht liggen er aanstaande zaterdag om 19.00 uur in Den Oert tegen het laaggeplaatste De Wit/Grasshoppers 3 winstkansen voor The Hurricanes..

The Hurricanes: Liesje Josefina (2 pnt.), Caitleen van Eenennaam (2 pnt.), Merve Aslan (3 pnt), Weronika Sawko (16 pnt), Sophie van Driel (1 pnt.), Marloes Steens (9 pnt.), Chrisella Wilson (4 pnt.), Brenda Steegman (6 pnt.).