De Spijkenisserbrug wil de laatste tijd vaak niet naar beneden. Archieffoto GN.
De Spijkenisserbrug wil de laatste tijd vaak niet naar beneden. Archieffoto GN.

Vragen over Spijkenisserbrug

Verkeer 385 keer gelezen


Spijkenisse/Den Haag - Naar aanleiding van een reeks storingen van de Spijkenisserbrug heeft GroenLinks Statenlid Alfred Blokhuizen vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten. Deze zullen komende woensdag worden behandeld in de Commissie Verkeer en Milieu.

Storingen van technische installatie kunnen worden voorkomen, dus ook bij bruggen. Als een storing kan worden voorkomen, dan moet dat ook gebeuren. Een storing aan de Spijkenisserbrug zorgt voor onnodig veel verkeer op de Aveling in Hoogvliet en de Groene Kruisweg in Spijkenisse. Automobilisten rijden daar onnodig rondjes, omdat onduidelijk of onvoldoende duidelijk is dat de brug gestremd is. Ze zien veel te laat of niet dat ze een alternatieve route moeten kiezen.Volgens GroenLinks moet daar iets aan gebeuren. Alfred Blokhuizen hierover: 'Het is vervelend voor de mensen in Hoogvliet en Spijkenisse dat auto's heen en weer rijden omdat de brug kapot is. Dat geeft geluidsoverlast en extra luchtvervuiling in toch al een zwaar belaste woonomgeving. Het is ook vervelend voor de automobilisten. Die zitten ook niet te wachten op een onnodig rondje Hoogvliet.'

Volgens Blokhuizen zouden de matrixborden op de A15 gebruikt kunnen worden om aan te geven dat er een stremming is.Daarnaast zou er ook een bord geplaatst kunnen worden bij de verkeerslichten op de kruising van de A15 met de Aveling.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant