Afbeelding

Sensoor start weer luistertraining

Actueel 118 keer gelezen

Rotterdam - Wegens een toenemende vraag naar een anoniem, luisterend oor, zoekt Sensoor nieuwe vrijwilligers. Mensen die met echte aandacht en een goed gesprek een ander op weg helpen. Op zaterdag 21 maart start een basistraining om nieuwe vrijwilligers op te leiden voor het werk.

Chatvrijwilliger
Sensoor is dag en nacht bereikbaar per telefoon, e-mail en dagdelen per chat. De vrijwilligers van Sensoor luisteren naar de verhalen, stellen vragen en denken mee. Zo helpen zij gedachten te ordenen, troosten en geven een steuntje in de rug. 

Gecertificeerde training
De training duurt twee dagen en zo'n acht avonden. Daarna volgt er een mentorperiode met een ervaren vrijwilligers. De training richt zich op het ontwikkelen van gespreks- en luistervaardigheden en is erkend door Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN).Er is geen opleidingsniveau vereist om vrijwilliger te worden bij Sensoor. Wel wordt vooraf tijdens een kennismakingsgesprek gekeken of het werk echt bij iemand past. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Vrijwilliger worden
Wie geïnteresseerd is in het werk als chat- of telefoonvrijwilliger, kan kijken op de website van Sensoor Zuid-Holland zuid en midden: www.zhzm.sensoor.nl of bellen: (010) 4363444 voor een gratis informatiepakket. Wie eerst een indruk wil krijgen, kan zijn luistervaardigheid testen op www.luistereniseenbelevenis.nl

Sensoor
Sensoor heette voorheen SOS Telefonische Hulpdienst en is de grootste organisatie in Nederland die emotionele ondersteuning op afstand biedt. Vanuit locaties in het hele land bieden goed getrainde vrijwilligers een luisterend oor. Sensoor (ZHzm) heeft 100 vrijwilligers, die jaarlijks meer dan 22.000 chat-, mail- en telefoongesprekken voeren op de vestigingen Dordrecht, Gouda, Rotterdam en Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant