Een cheque voor De Welplaat. Foto: René Bakker.
Een cheque voor De Welplaat. Foto: René Bakker.

Welplaat krijgt € 3000,- van bouwers Botlekbrug

Actueel 307 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag ontving wethouder Christel Mourik vanuit haar functie als voorzitter van sociale werkplaats De Welplaat, een cheque ter waarde van drieduizend euro uit handen van dhr. Herbert Hegmann, projectmanager van Strabag/Züblin, de bouwers van de nieuwe Botlekbrug.

Teamwork competitie
Bij Strabag werken wereldwijd 73.000 mensen. De onderscheidende factor van het succes van het bedrijf is volgens dhr. Hegmann de wijze waarop de bouwers communiceren, samenwerken en een sterk team vormen. Het bouwconcern heeft binnen het bedrijf een internationale Teamwork competitie, waarbij een jury per project bekijkt hoe met onderaannemers en andere partijen  in een bouwproject wordt samengewerkt. De bouw van de nieuwe Botlekbrug heeft binnen deze competitie de tweede prijs ter waarde van € 3000,- gewonnen. De prijs moet aan een maatschappelijke organisatie geschonken worden.

De Welplaat
Strabag/ Züblin schenkt de prijs aan SW De Welplaat vanwege de inzet om mensen werk te bieden, te ontwikkelen en de inspanning om medewerkers op de arbeidsmarkt te plaatsen. Het geld wordt besteed aan een touchscreen schoolbord voor in het leslokaal, waar medewerkers getraind en begeleid worden bij het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en lees-en rekenvaardigheid en het volgen van vakgerichte cursussen.

Bouw brug vóór op schema
De bouw van de nieuwe Botlekbrug is inmiddels in de test- en inbedrijfstelling fase en loopt vóór op het geplande schema. Om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken, is in 2014 door de wegwerkers 48 weekenden en bijna alle nachten gewerkt. 'Een topprestatie', volgens projectmanager Hegmann.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant