Eerst een verhaal, daarna ochtendgymnastiek. Foto's: René Bakker.
Eerst een verhaal, daarna ochtendgymnastiek. Foto's: René Bakker.

Voorlezen op De Duif

Actueel 396 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen las wethouder Kees Dijkman voor aan de kleuters van basisschool De Duif voor uit 'Olifant en de Tijdmachine'. Dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen die deze en vorige week in Nederland gehouden werden.

In pyjama
De wethouder had de kinderen vooraf een brief geschreven om zijn komst aan te kondigen. De 35 kinderen van de Jip- en Janneke en Koekeloere groep van juf Jacqueline en juf Carla, luisterden ademloos naar het spannende verhaal. Na afloop  werden de spieren even losgemaakt met ochtend gymnastiek en stond voor de kinderen, die voor de gelegenheid in pyjama naar school gekomen waren, een lekker ontbijtje klaar.

Open dag
Op de Duif neemt het leesonderwijs een belangrijke plaats in. In de kleutergroepen wordt dagelijks voorgelezen en vinden activiteiten rondom beginnende geletterdheid ter voorbereiding op het leesonderwijs in groep 3 plaats. In de hogere groepen is er dagelijks tijd voor 'lekker lezen'; dit is technisch goed kunnen lezen, maar ook genieten van leesboeken, stripverhalen en informatieve boeken. Wie meer wil weten over het (lees)onderwijs op De Duif kan woensdag 11 februari een kijkje komen nemen tijdens de open dag. De leerlingen van de leerlingenraad geven rondleidingen en beantwoorden vragen. De  schooldeuren staan open van 8.30 tot 12.15 uur. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant