Foto: PR
Foto: PR

Bibliotheek draait Dorsvloer vol Confetti (+ VIDEO)

Entertainment 126 keer gelezen

Spijkenisse - Op donderdag 29 januari vertoont de bibliotheek de boekverfilming Dorsvloer vol Confetti.De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur. 

De film vertelt het verhaal van de jonge Katelijne die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het strenggelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar 'genadetijd' op het spel? Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekeringsgeschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar zijn lezen en leren dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Entreekaarten à € 5,-- zijn tijdens de service-uren verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl. De film begint om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant