Foto's: Peter de Jong

The Hurricanes erkent meerdere in Binnenland

Sport 186 keer gelezen

Spijkenisse - De basketballers van The Hurricanes hebben de derbytopper in de tweede divisie C tegen Binnenland 2 met 73-83 (11-27, 19-17 (30-44), 23-17, 20-22) verloren. De Spijkenissers blijven in de brede middenmoot ver achter de toptwee (CobraNova 2 en Binnenland 2) de vijfde plaats delen met Vlijmscherp SVH.

De mannen van Jurensli Willems lagen in Den Oert eigenlijk al in het eerste kwart met een 11-27 score in verloren positie. Was het de spanning? 'We hebben op papier een gelijkwaardig team aan Binnenland, maar we hebben de wedstrijd gewoon verloren op de focus,' wilde de coach van The Hurricanes niets over spanning horen. 'De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren bepalend, we werden daarna pas wakker en hebben vervolgens de hele wedstrijd achter die achterstand aan lopen hollen.' 'Binnenland speelt al jaren mee om het kampioenschap, dat weten we allemaal',  gaat Willems verder. 'Dan is het jammer dat je niet bij de les bent.' The Hurricanes liet zich in het begin van de wedstrijd verrassen door de Barendrechters, die vanuit de zone in de omschakeling keihard toesloegen. De thuisclub herstelde zich en kwam in het tweede en derde kwart sterk terug tot 53-61. 'We hebben vanaf het tweede kwart meer druk kunnen uitoefenen, kwamen daardoor steeds meer in ons eigen spel. We waren gelijkwaardig aan Binnenland. De ploeg heeft ook gestreden tot en met het laatste kwart. We hebben de eerste wedstrijd nog met een verschil van 20 punten verloren, nu waren dat er 10. We kijken nog teveel op tegen Binnenland, dat zal er uit moeten om ook tegen hen een overwinning over de streep te trekken. Binnenland is al vanaf de jeugd een lastige tegenstander. Zij hebben op dit moment een degelijke ploeg, terwijl wij het moeten hebben van onze creativiteit. Twee verschillende speelstijlen, maar boeiend om te zien. We hebben nog negen wedstrijden te gaan, gaan ons nu voorbereiden op Giants. We liggen nog op koers voor een plaats bij de eerste vijf. Ik constateer de vooruitgang in de groep en dat vind ik op dit moment het belangrijkste',  aldus Jurensli Willems. The Hurricanes speelt aanstaande zaterdag om 20.00 uur in de Tuinwijk in Bergen op Zoom tegen Giants.

The Hurricanes: Mike Overdiep (22 pnt), Gareth Tsang (2 pnt.), Bob de Graaf (18 pnt), Osmir Girigorie, Maykandro Martis (8 pnt.), Sjarinno Tweeling (5 pnt.), Lesley dos Santos (4 pnt.), Musa Lekatompessy, Rik de Graaf, Jeffrey Goessens (2 pnt.), Elvis Delgado (6 pnt.) en René Cham (6 pnt.).