De schilderkunst van Arjen Grootscholten.
De schilderkunst van Arjen Grootscholten.

Kunstkring Voorne's kunstenaars weer te zien in 't Dijckhuis

Cultuur 188 keer gelezen

Vierpolders -  Kunstkring Voorne exposeert ook in 2015 weer regelmatig regionale kunst in 't Dijckhuis Vierpolders. Tijdens de maanden januari en februari presenteert zij het werk van keramiste Ina van Weelde en schilder Arjen Grootscholten. 

Ina van Weelde
Ina van Weelde is een succesvolle keramiste die in 2012 de drie jarige Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken aan de SBB in Gouda succesvol afrondde. In 2013/2014 volgde zij ook nog  het extra leerjaar handvormen onder leiding van Mieke de Groot bij de SBB. Inspiratie voor haar werk haalt ze  voornamelijk uit de natuur.  Met name het effect van erosie op steenachtige materialen wekt haar  belangstelling. Ze vindt het belangrijk dat het  werk aan alle kanten een nieuw beeld oplevert. De vormen zijn voorzien van textuur en gladde vlakken voor het contrast, die de vorm  accentueren. Voor haar werk gebruikt ze zelf gemaakte glazuren.

Arjen Grootscholten
Arjen Grootscholten is een veelzijdig kunstenaar uit Rozenburg die samen met drie andere kunstenaars een atelier deelt in Hoogvliet. Hij schildert veelal abstract werk in groot formaat met o.a. acryl, spuitbussen verf en sjablonen. Ook varieert hij ondergronden waarop hij werkt. Zo zie je bij Arjen niet alleen werk op doek, maar ook op gevonden materialen, zoals oude deuren. Hij maakt zijn schilderijlijsten zelf, van gebruikt hout. '… Wat ik schilder zijn projecties van mijn eigen geest. Ik ben niet geschoold, heb geen verstand van stromingen en heb geen andere inspiratiebronnen behalve mijzelf …' Naast zijn schilderwerk schrijft Arjen gedichten en maakt hij robuuste houten (tuin-)meubelen. Op 15 november 2014 publiceerde hij zijn eerste dichtbundel 'Schraal'. 

De expositie is te bezichtigen gedurende de maanden januari en februari. Niet alle expositieruimten in 't Dijckhuis zijn voortdurend toegankelijk voor het publiek. Daarom is het raadzaam vóór uw bezoek te informeren naar de openingstijden op 0181 - 471 328 of te kijken op www.dijckhuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant