Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Olympia doet zijn plicht tegen Ventura Sport

Sport 590 keer gelezen

Spijkenisse - Olympia heeft de belangrijke sleutelwedstrijd in de Olympiahal tegen Ventura Sport met een 19-17 (9-7) overwinning afgesloten. De formatie van Stefan Gringhuis moest zonder de geschorste Daan Prikker en de zieke Dennis Cromzigt winnen van de hekkensluiter om zich zonder enige druk van onderen in de middenmoot van de derde klasse I te kunnen bewegen en uitzicht te blijven behouden op de belangrijke tweede plaats.

'Wij zaten vanaf het begin van de wedstrijd aan de gunstige kant van de score waardoor we de wedstrijd goed konden controleren. De ploeg speelde met Aldo (Cafferata, DR) op de plaats van Daan Prikker met veel passie en strijd. Aldo straalde zoveel positiviteit uit dat het oversloeg op de hele ploeg. We gingen voor elke bal, mooi om te zien,' sprak de coach van Olympia zijn tevredenheid uit. De Olympianen namen meteen een 2-0 voorsprong en later bij 2-2 liep het door naar 4-2.Ventura Sport scoorde mee, maar wij bleven de marge van twee punten behouden. De vrije bal van Martijn (Koolwijk, DR) bracht bij 18-14 de spanning van de wedstrijd.' Olympia deelt samen met Nexus de derde plaats op ruime achterstand van de nog ongeslagen titelkandidaat Vlaardingen. De Spijkenisser korfbalformatie speelt aanstaande zaterdag in De Schenkel in 's-Gravendeel de topper om de tweede plaats tegen ADO.

Olympia: Martijn Koolwijk (5 keer), Aldo Cafferata, Charlotte Gret (1 keer), Elise Cafferata (4 keer); Jerry Kasten (4 keer, 40. Mathijs Kleinman 1 keer), Lennart Orgers (2 keer), Daphne de Water (2 keer), Naomi de Water (1 keer).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant