Foto: Peter de Jong
Foto: Peter de Jong

The Hurricanes nadert de subtop

Sport 258 keer gelezen

Vlijmen - De basketballers van The Hurricanes zijn het nieuwe jaar uitstekend gestart door de belangrijke uitwedstrijd in de tweede divisie C tegen Vlijmscherp SVH met 73-87 (14-18, 15-17 (29-35), 23-22, 21-30) te winnen. Daarmee zijn de Spijkenissers opgeschoven naar de gedeelde vierde plaats.

'De spelers waren gebrand, stonden op scherp om een goed resultaat neer te zetten,' sprak Jurensli Willems zijn tevredenheid uit over zijn team. The Hurricanes nam in Die Heygrave in Vlijmen meteen een marginale voorsprong van zes punten. 'Ik heb het team al vrij snel verdedigend aangepast waarop ook het scorend vermogen begon te lopen. Ik liep al langer met deze gedachte, maar deze wedstrijd leende zich er voor.' De bezoekers sloegen in het vierde kwart genadeloos hard toe en brachten via een 61-77 score de overwinning met 73-87 over de streep. 'Voorheen waren er wedstrijden, die we in het laatste kwart verloren. Nu zijn we in staat om met een tempootje hoger in het laatste kwart toe te slaan. Dat zijn toch stappen die we hebben gemaakt. We hebben een goed team van zestien spelers,' wijst coach Jurensli Willems alvast naar de toekomst. Jeffrey Goessens (nog steeds geblesseerd) en René Cham ontbraken in het team. The Hurricanes speelt aanstaande zaterdag om 21.00 uur in Den Oert de derbytopper tegen Binnenland 2. 'Als we van Binnenland winnen is dat heel goed voor de moraal.'

The Hurricanes: Mike Overdiep (18 pnt), Gareth Tsang (4 pnt.), Bob de Graaf (20 pnt), Jaynaro Polak, Osmir Girigorie (4 pnt), Maykandro Martis (13 pnt.), Sjarinno Tweeling (9 pnt.), Lesley dos Santos (2 pnt.), Musa Lekatompessy, Rik de Graaf (4 pnt.) en Elvis Delgado (13 pnt.).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant