Afbeelding

Vijf verdachten na babbeltrucs aangehouden

Politie 109 keer gelezen

Rotterdam – Een 40-jarige Spijkenisser en vier vrouwen in de leeftijd van 44, 40, 20 en 17 jaar uit Rotterdam en Schiedam zijn dinsdag aangehouden op verdenking van het plegen van meerdere babbeltrucs.

De vrouwen en de man worden ervan verdacht in december 2014 en januari 2015 bij meerdere woningen babbeltrucs te hebben toegepast. Slachtoffers waren voornamelijk alleenwonende hoogbejaarde mensen. De verdachten gebruikten uiteenlopende smoezen om bij deze mensen binnen te komen. Eenmaal binnen hield één van hen het slachtoffer aan de praat , terwijl de anderen het huis doorzocht op waardevolle goederen. De buit bestond veelal uit geld, sieraden of pinpassen.

Een in woninginbraken en babbeltrucs gespecialiseerd team van de politie in Rotterdam heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan dat leidde tot de aanhouding van deze personen. Na de aanhouding zijn twee woningen doorzocht. Verder onderzoek volgt en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Plegers van babbeltrucs zijn vindingrijk en gebruiken vaak een smoes die te maken heeft met een lokale situatie. Zoals zich voorstellen als nieuwe buren, in gevallen waarbij een woning in de nabijheid te koop of te huur staat, het op straat aanspreken en vragen om het huisadres en het willen afgeven van een tasje voor buren die niet thuis zijn. Verder blijkt dat veel mensen hun pincode bij hun pinpas bewaren of bereid zijn hun pincode na diefstal telefonisch af te geven aan iemand die zogenaamd namens de bank belt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant