Groot onderhoud tussen Geervliet en Brielle.
Groot onderhoud tussen Geervliet en Brielle.

Vragen over groot onderhoud Groene Kruisweg

Verkeer 247 keer gelezen

Regio - De provincie is van plan om tussen eind maart en eind april groot onderhoud uit te voeren aan de N218b, beter bekend als de Groene Kruisweg. Het gaat om het gedeelte tussen Geervliet en de kruising met de N57.

Bomenkap
De voornaamste werkzaamheden zijn het opnieuw asfalteren van de hoofdrijbaan, het fietspad en de busbaan, het aanpassen van de belijning en het vervangen van de openbare verlichting. Opstelvakken en invoegstroken bij de kruising van de Groene Kruisweg en de Stationsweg worden aangepast, de toeritten naar het benzinestation worden verlengd en er komen meer fietsenstallingen bij de haltes Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal. Bewoners in de omgeving van de weg maken zich zorgen omdat onder de werkzaamheden ook het kappen van een groot aantal bomen valt. De provincie hanteert een obstakelvrije zone van 4,5 meter om de veiligheid van de weggebruiker te vergroten. Bomen die binnen 4,5 meter van de binnenkant van de belijning staan, worden gekapt.

Vragen aan het college
Daarnaast wordt verwacht dat de verkeersdruk  toe zal nemen, terwijl er ook werkzaamheden aan de Harmsenbrug en het viaduct over de N57 zijn. Reden voor de PvdA en ONS om vragen over de gang van zaken te stellen aan het college. De PvdA wil o.a. weten of de provincie nog steeds van plan is om de weg te verbreden, zoals in het verleden is aangegeven. Beide partijen zijn tegen de aantasting van de groene buffer rond de kernen. 'Het verwijderen van bomen langs de N218 is in navolging van plaatsing van de windmolens bij de kernen een verdere aantasting  van de leefbaarheid in de kernen', zo stelt ONS Nissewaard.

Inloopavonden
De provincie organiseert twee inloopavonden om de werkzaamheden toe te lichten. Op woensdag 11 februari kunnen geïnteresseerden uit de omgeving Brielle tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen in dorpscentrum De Gaffelaar in Zwartewaal. Geïnteresseerden uit de omgeving van Geervliet en Heenvliet zijn welkom op maandag 16 februari in De Haveling in Geervliet. Ook die bijeenkomst vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant