Waardering voor een bijzondere prestatie in de vorm van een jeugd- of jongerenlintje.
Waardering voor een bijzondere prestatie in de vorm van een jeugd- of jongerenlintje.

Jonge helden krijgen lintje

Actueel 401 keer gelezen

Spijkenisse – Een vast onderdeel en goed gebruik tijdens de Nieuwjaarsreceptie in Spijkenisse en nu dus Nissewaard, is de bekendmaking en uitreiking van de Jeugd- en Jongerenlintjes. Dit jaar, de zevende keer dat de lintjes werden uitgereikt, werden twee kinderen en twee jongeren onderscheiden en was er bovendien één eervolle vermelding.

Waardering voor bijzondere prestatie
Kinderen van 6 tot en met 12 jaar en jongeren tot 20 jaar die zich het afgelopen jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor medemens en/of maatschappij konden worden voorgedragen voor deze gemeentelijke onderscheidingen. Omdat zij in het algemeen niet in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, wil de gemeente Nissewaard op deze manier haar waardering laten blijken voor hun bijzondere prestaties.

Yvette Waard en Megan Kramer
De tienjarige Yvette Waard werd onderscheiden omdat zij al geruime tijd uitblinkt in de BMX sport. Ze heeft al vele wedstrijden gewonnen, waaronder het Nederlands Kampioenschap. Yvette heeft een enorme ambitie en een echte winnaarsmentaliteit. De even oude Megan Kramer helpt al een jaar lang haar beide oma's die kanker hebben. Haar ouders werken in het weekend in hun restaurant en zij is dan om de beurt bij de oma's. Dat is zo gebleven ook al waren de oma's ziek. Megan weet van aanpakken en helpt haar oma's met allerlei hand- en spandiensten.

Roychan Ditiecher en Irini van den Brink
Roychang Ditiecher is al meer dan vijf jaar actief als vrijwilligster bij kinderboerderij De Trotse Pauw. De zestienjarige heeft al heel wat uren, na schooltijd, in de weekenden en in vakanties doorgebracht op de boerderij. Van een bescheiden hulpje groeide ze door naar een zeer gewaardeerde en bekwame vrijwilligster met enorme inzet waarvan De Trotse Pauw nog lang gebruik hoopt te maken. Irini van den Brink heeft zich als ambassadeur ingezet voor Edukans. Ze heeft leraren en medeleerlingen van haar school enthousiast gemaakt voor en aangezet tot het inzamelen van sponsorgeld voor Keniaanse leeftijdsgenoten. De 17-jarige Irini is daarnaast actief bij haar scoutingroep Tasmania als leidinggevende bij de jongste jeugdleden.

Vriendengroep uit Oudenhoorn
Een eervolle vermelding was er voor de helden Sam Gijsbers, Niek Wageveld, Rick Nobel (allen 13 jaar) en Brent Landman (10) uit Oudenhoorn. Tijdens het buitenspelen ging er iets goed mis bij een van de jongens van hun vriendengroep. Omdat ze in een weiland wilden gaan spelen, moesten ze eerst over een hek klimmen. De laatste die over het hek klom, de dertienjarige Jordy Baas, viel en kwam met zijn arm langs iets scherps met een slagaderlijke bloeding tot gevolg. De vrienden twijfelden geen moment en sloegen direct alarm, zodat Jordy op tijd geholpen kon worden. Mede door het snelle handelen, is het uiteindelijk helemaal goed gekomen met Jordy. Onder luid applaus en toeziend oog van hun trotse ouders en verder familie, kregen alle winnaars hun onderscheiding opgespeld door burgemeester Salet.    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant