Gastlenen met 1 abonnement

Actueel 142 keer gelezen

Regio - Materialen lenen bij een bibliotheek buiten je eigen woonplaats. Sinds gisteren kunnen leden van samenwerkende bibliotheken boeken lenen en inleveren bij een andere bibliotheek dan waar ze lid zijn. Voorlopig doen de bibliotheken in Dordrecht, Hoekse Waard, Maassluis, Midden-Delfland, Oostland, Schiedam, Spijkenisse, Brielle, Geervliet-Heenvliet, Middelharnis, Hellevoetsluis, Oostvoorne, Ouddorp, Oude-Tonge en Rockanje mee aan deze samenwerking.

Hiermee komen de deelnemers tegemoet aan de wens van klanten om ook buiten de eigen woonplaats te kunnen lenen. Bijvoorbeeld omdat een andere bibliotheek op de route naar werk of school ligt, omdat in de andere bibliotheek meer materialen beschikbaar zijn of deze op andere tijden geopend is.

Meer lenen
De Basisbundel en de Boekenbergbundel zijn geschikt voor gastlenen. Als u uw abonnement wilt laten aanpassen kan dit in De Boekenberg. Het aantal boeken of andere materialen dat u leent, komt bovenop de materialen die u in uw eigen bibliotheek leent. U kunt de materialen terugbrengen in uw eigen bibliotheek of een van de andere deelnemende bibliotheken. 

Nationale pas
Het gastlenen is een voorloper van het nationale lidmaatschap, dat ergens in 2015 mogelijk wordt.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant