Het asiel is gesloten, de dieren zitten tijdelijk op andere locaties.
Het asiel is gesloten, de dieren zitten tijdelijk op andere locaties.

Nieuwbouw dierenasiel en -pension

Actueel 388 keer gelezen

Spijkenisse – Begin 2015 start de langverwachte nieuwbouw van het dierenasiel in Spijkenisse. Dat heeft Dierenbescherming Rijnmond bekend gemaakt. Het Streekdierentehuis voldoet al geruime tijd niet meer aan de eisen van de Dierenbescherming. De nieuwe dierenopvang wordt gebouwd op dezelfde plaats als waar het huidige opvangcentrum zit, aan de Markenburgweg 1.

Welzijn
De verblijven van de dieren bepalen voor een belangrijk deel hun welzijn en deze worden volgens de meest actuele wetenschappelijke opvattingen gebouwd. Zo zijn de binnen verblijven van de honden in het liggedeelte verwarmd. Bovendien is er veel aandacht voor verrijking van de dierenhokken. Alles is erop gericht om de stress van de dieren tijdens hun verblijf in een ‘vreemde’ plek, zo minimaal mogelijk te houden. Bij het nieuwe dierenopvangcentrum wordt ook een pension gebouwd voor honden en katten. Baasjes die enkele dagen op vakantie gaan kunnen er hun dier met een gerust hart achterlaten.

Oplevering rond zomer
De bouw start met het bouwrijp maken van de grond. Als alles verloopt volgens de planning, is het nieuwe dierenopvangcentrum rond de zomer klaar. Tijdens de bouw worden de dieren tijdelijk opgevangen in de opvangcentra in Rotterdam en Rozenburg. In het nieuwe dierenopvangcentrum worden dieren opgenomen uit de gemeenten op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee, een gebied van bijna 460 km² met ruim 200.000 inwoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant