Afbeelding

UPDATE: Meldpunt Vuurwerkoverlast weer open

Actueel 163 keer gelezen

Regio - Op zaterdag 27 december, drie dagen na de opening van het meldpunt vuurwerkoverlast en een aantal dagen vóór de start van de verkoop van vuurwerk, staat de teller van de website op ruim 11.500 meldingen. De gevolgen van de strengere regels zijn nu nog niet te meten. Het meldpunt blijft open tot 3 januari.

Sinds vanmorgen is het online meldpunt voor vuurwerkoverlast weer bereikbaar. Het is het derde jaar op rij dat GroenLinks het publiek de mogelijkheid biedt zijn klachten te melden. Vorig jaar kwamen bijna 90.000 klachten binnen.

Veel gemeenten hebben maatregelen genomen tegen vuurwerkoverlast, onder meer door het instellen van vuurwerkvrije zones. De politie treedt strenger op tegen illegaal vuurwerk en de periode waarin vuurwerk afgestoken mag worden, is landelijk ingekort. GroenLinks kijkt naar het totaal aantal meldingen maar ook naar de inhoud van de klachten. Daaruit valt af te leiden hoeveel effect de maatregelen hebben.

Mensen kunnen tot 3 januari melding doen van overlast door vuurwerk in de breedste zin van het woord. Geluidsoverlast, materiële of emotionele schade. Zo maakten mensen vorig jaar ook veel melding van gestreste huisdieren. Ga naar het online formulier voor een melding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant