Afbeelding

Patrick S. legt zich bij straf neer

Actueel 150 keer gelezen

Patrick S. stelt geen cassatie in tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag in zijn zaak. Hij werd in hoger beroep veroordeeld tot 25 jaar cel en tbs. Advocaat Tjalling van der Goot maakte dit vandaag bekend. Dat betekent dat de uitspraak onherroepelijk is.

Patrick S. is veroordeeld voor gekwalificeerde doodslag op Nanda Kerklaan in januari 2010, op Farida Zargar in augustus 2010 en poging tot gekwalificeerde doodslag op een Poolse man in oktober 2011. Nu de eis tot levenslang veranderd is in 25 jaar en tbs is S. tevreden met het perspectief dat hij na zijn straf kan terugkeren in de samenleving.

Hij heeft sterk overwegen om zijn nog altijd staande bezwaren tegen het vonnis in cassatie aan de Hoge Raad voor te leggen. De nadelen van deze procedure wegen volgens hem niet op tegen de mogelijke voordelen. Daarbij heeft Patrick S. volgens Van der Goot ook 'de belasting voor de nabestaanden van Nanda Kerklaan' laten mee wegen. De man is sinds oktober 2011 gedetineerd. Met het advies van het gerechtshof zou hij in het voorjaar van 2024 in een tbs-kliniek geplaatst kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant