Beoogd ONS-wethouder Martijn Hamerslag is nieuw in College van B&W
Beoogd ONS-wethouder Martijn Hamerslag is nieuw in College van B&W

Coalitie bereikt akkoord

Actueel 152 keer gelezen

Nissewaard - De coalitie ONS, VVD en CDA heeft een akkoord bereikt voor de komende periode. Het bestuur zet in op kwaliteit van de directe leefomgeving van inwoners. De coalitie koestert de eigen identiteit van wijken en kernen. Door te kiezen voor verbinding en versterking, wordt de meerwaarde van de fusie voor inwoners zichtbaar.

Initatieven inwoners
Het bestuur wil zichtbaar zijn in de nieuwe gemeente en in direct contact staan met de inwoners. Het nieuwe college staat positief staat tegenover initiatieven van inwoners en partners. De gemeente faciliteert en ondersteunt zo nodig bij deze initiatieven.

Plannen
Gemeenten zijn vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken op het gebied van jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. De coalitie ziet het vormgeven van de verandering in de praktijk als taak. Daarbij gaat ze vooral uit van de eigen kracht en mogelijkheden van inwoners. De komende jaren zal de coalitie financieel behoudend zijn en inzetten op het verminderen van risico’s. De gemeentelijke lasten stijgen jaarlijks met het inflatiepercentage.

B & W
Het college kent een nieuw gezicht, beoogd ONS wethouder Martijn Hamerslag. Naast waarnemend burgemeester Salet bestaat het college van B&W vermoedelijk ut de wethouders Kees Dijkman (ONS), Christel Mourik (VVD), Dirk van der Schaaf (CDA), Jan Willem Mijnans (ONS) en Martijn Hamerslag (ONS).

De volledige tekst van het coalitieakkoord kunt u hier downloaden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant