Foto's: Peter de Jong

SC Botlek laat Spirit langszij komen

Sport 101 keer gelezen

Spijkenisse: SC Botlek heeft de 2-1 voorsprong in het restant van ruim twintig minuten tegen Spirit niet kunnen vasthouden. De Spijkenissers kwamen aan het einde van de rit van het door een zweepslag van de scheidsrechter enkele weken geleden gestaakte degradatieduel niet verder dan 3-3.

De SC bezet zo met het ingaan van de winterstop de voorlaatste plaats in de tweede klasse D. ‘Ik ben blij met de winterstop,’ liet Rinus Schrijver weten. ‘Het vizier staat in het nieuwe jaar op het behoudt van het tweedeklasserschap. Dan zullen we andere elementen in de strijd werpen dan alleen “voetbal”. We zullen met z ’n allen een stapje harder moeten doen, dus gaan we de tweede helft van het seizoen in op basis van een hoeveelheid mentaliteit om de klus te klaren.’ SC Botlek, dat vooraf aan het restant door treffers van Ralf van der Meer en Nasser Abdalla op 2-1 was gekomen vond tegenover zich een zeer gretig Spirit. ‘Spirit begon heel fanatiek met zes aanvallers en met die druk konden we kennelijk niet omgaan.’ SC Botlek moest dan ook zes minuten voor tijd de gelijkmaker toestaan: 2-2. Eén minuut later was het weer feest op De Brug, toen Mike Kortsmit pal daarop zijn ploeg weer aan de winnende hand bracht: 3-2. ‘We hadden de ballen vervolgens gewoon weg moeten rossen,’ aldus de trainer, die de SC aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Kevin Michilsen, Dave Leurs, Mike Hoendersloot, Patrick Klaris; Gerson Almeida, Kenny Lopes Cruz, Jeffrey Pols; Ralf van der Meer; Mike Kortsmit, John Ackon.