Afbeelding

Koninklijke aandacht voor bètaleerlingen Scala

Actueel 111 keer gelezen

Spijkenisse - PENTA college CSG Scala had dinsdag de eer om met een tweetal bètaleerlingen bij de jubileumviering van ESA/ESTEC in Noordwijk een presentatie te mogen te geven, in het bijzijn van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. ESA/ESTEC viert dit jaar 50 jaar samenwerking in de ruimte.

In aanwezigheid van de koning en tientallen Europese ambassadeurs hebben Charissa van den Brink en Kimberley van Kampen onder leiding van hun bètadocenten Karen van den Broek en Brenda Vermeer een presentatie gegeven over convectie. Charissa legt uit wat ze deden: ‘Het klimaat op aarde wordt bepaald door het waaien van de wind en het stromen  van de oceanen. Samen zorgen ze er voor dat het klimaat op aarde precies goed is om al het leven op aarde te laten bestaan. Met dit proefje laten we zien wat dit stromen van lucht en water veroorzaakt.’ De presentatie was een logisch vervolg op een eerder contact dat Scala had met André Kuipers toen hij in de ruimte was. De school heeft drie jaar geleden een prijs gewonnen voor het maken van het leukste filmpje over het werk van André Kuipers in de ruimte en daardoor mochten de leerlingen in een live-chatsessie contact met hem hebben over zijn proeven.

Voor wie ook van onderzoeken houdt: ESA en Ruimteschip Aarde hebben een speciale kit voor het convectie-experiment ontworpen. Om zoveel mogelijk scholen in de gelegenheid te stellenom dit experiment in de klas te doen is een simpele zelfbouw-testbuis en een lespakket ontwikkeld.

Het gezelschap dat de Koning begeleidde, bestond verder uit ESA’s directeur-generaal Jean-Jacques Dordain, ESTEC’s directeur Franco Ongaro en Nederlandse stafleden van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Charissa: ‘Toen ze vlak voor m’n tafel stonden, vond ik het wel spannend, maar wat we moesten doen, ging heel goed.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant