Foto: Ben van Duin
Foto: Ben van Duin

Liefde en verdriet in The Broken Circle Breakdown (+ VIDEO)

Actueel 136 keer gelezen

Delft/Spijkenisse - Het toneelstuk The Broken Circle Breakdown, featuring the Cover-Ups of Alabama is Ricky Koole en Daniël Boissevain op het lijf geschreven. Begeleid door vier virtuoze muzikanten acteren én zingen zij in dit intense verhaal over liefde en verdriet.

Terwijl het publiek plaats neemt in de zaal, worden op het toneel de kaarsen aangestoken. Elise (Ricky Koole) steekt een paar keer haar zwarte tong uit. Zwart van de koolstof die gebruikt is na haar zelfmoordpoging. Elise vertelt over haar familie. Oma is uit het leven gestapt omdat ze niet zonder opa kon leven, haar vader die het niet meer zag zitten. Zelf ziet Elise het leven ook niet meer zitten nu haar dochtertje Maybelle is overleden.  Ze wil nog één keer optreden, één keer vlammen en dan houdt het wat haar betreft op. Ondanks de liefde die ze voor haar man Didier voelt. Een liefde die op de proef wordt gesteld want Elise en Didier uiten hun verdriet beiden op een andere manier. Elise klapt naar binnen, Didier uit zijn woede door tekeer te gaan tegen alles wat met religie te maken heeft. De christenen zijn de schuldigen; doordat de Amerikaanse president het stamcelonderzoek tegenhoudt, was er voor hun dochtertje geen hoop. Hij maakt van zijn hart geen moordkuil. De bluegrass muziek van the Cover-Ups of Alabama past door de rauwheid prima bij het stuk, waarbij de dialogen en de muziek vloeiend in elkaar over gaan. Hartstocht, liefde, droefheid, rouw en woede wisselen zich af.

Het verhaal is weliswaar hartverscheurend, toch is het geen zware voorstelling. De muziek zorgt voor enige luchtigheid, net als de ontboezemingen over de intieme relatie. In de stilte die er heerst terwijl op het toneel de liefde en het verdriet van twee mensen voelbaar wordt, klinkt een enkele snik. Zakdoeken zijn bij deze voorstelling geen overbodige luxe voor die enkeling voor wie de gevoelens te intens worden. Toch verlaat iedereen het theater met een prettig gevoel.

The Broken Circle Breakdown, featuring the Cover-Ups of Alabama met Daniël Boissevain (Didier) en Ricky Koole (Elise) is afgelopen zondag in Delft in première gegaan en staat op 9 januari 2015 in Theater De Stoep. Kaarten kosten € 27,50 inclusief garderobe en een consumptie. 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant