Afbeelding

Uitbuiting bij werk Botlekbrug

Actueel 130 keer gelezen

Regio - Vijftig Poolse bouwvakkers worden uitgebuit bij werk aan de A15 bij de Botlekbrug. De medewerkers zouden door hun werkgever Betel Infra onderbetaald worden en onder onveilige omstandigheden en hoge tijdsdruk moeten werken. Bretel wordt ingehuurd door opdrachtgever Rijkswaterstaat.

“De werknemers werken 10 tot 12 uur per dag, met uitschieters tot wel 92 uur per week. Ook hebben veel werknemers aan de A15 ruim drie jaar al een nulurencontract. Met de uitbetaling van overuren en met de ziektewet neemt Betel het niet zo nauw. Wanneer de bouwvakkers ziek zijn krijgen ze niet uitbetaald”, aldus Osman Yildiz, bestuurder FNV Bouw. “Voor hun huisvesting zijn de bouwvakkers aangewezen op een tussenpersoon die namens de werkgever de arbeids- en huurovereenkomsten getekend heeft. De werknemers zijn dus voor huisvesting afhankelijk van de werkgever. Dit betekent dat ze bij ontslag direct op straat staan”.

FNV Bouw gaat het A15-consortium benaderen om opheldering te vragen. Ook John Kerstens en Duco Hoogland, Tweede Kamerleden voor de PvdA, stellen Kamervragen over de misstanden bij de aanleg van de A15. Ze vragen ministers Lodewijk Asscher en Melanie Schultz welke maatregelen er door overheidsinstanties genomen zijn om ervoor te zorgen dat er volledig overeenkomstig wet- en regelgeving en geldende cao gehandeld wordt. Hierbij verwijzen ze naar eerdere wetsovertredingen bij de A2 en de A4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant