CSCL Globe. Foto: Hyundai Heavy Industries.
CSCL Globe. Foto: Hyundai Heavy Industries.

Grootste containerschip ter wereld onderweg

Actueel 107 keer gelezen

Rotterdam - De CSCL Globe, op dit moment het grootste containerschip ter wereld, is op zijn maiden voyage en wordt op 10 januari 2015 in de Rotterdamse haven verwacht. Misschien niet zo mooi als the Oasis of the Seas, maar zeker net zo’n indrukwekkende kolos.

De Globe is 400 meter lang en bijna 59 meter breed. In augustus 2013 kwam de Mærsk McKinney-Møller naar Rotterdam. De Triple E was toen de grootste in zijn klasse met ruimte voor 18.000 containers. De Globe kan 19.000 containers vervoeren. Het is de eerste van de vijf schepen die eigenaar China Shipping Container Lines (CSCL) laat bouwen.

Het eerste bezoek is vooral om lading te lossen. Het schip kan daardoor gemakkelijker in de volgende havens in Hamburg en Zeebrugge terecht. De 19e is het schip weet terug op de Maasvlakte om geladen te worden. In deze moderne tijden worden de schepen alsmaar groter en daarmee efficiënter. In de eerste week van januari wordt ook de gigantische mammoetheffer Pieter Schelte verwacht. Dat schip kan in één keer een booreiland tillen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant