Foto: Manuel Kempers.
Foto: Manuel Kempers.

Havenmars zorgt voor overlast

Actueel 63 keer gelezen

Rotterdam - Ongeveer duizend havenwerkers liepen vandaag in een protestmars in Rotterdam tegen toekomstige gedwongen ontslagen. Zo af en toe dreigde de sfeer om te slaan: er werd zwaar vuurwerk afgestoken in treinstation Rotterdam Centraal , de Coolsingel en de Erasmusbrug werden geblokkeerd en daarmee het tram- en busvervoer ontregeld. Aanwezigheid van politie en ME voorkwam escalatie.

Vandaag is er een havencongres in het Nieuwe Luxor Theater. Traditioneel worden daar de jaarcijfers gepresenteerd. De actievoerders liepen vanaf jet station via de Coolsingel en de Erasmusbrug naar het theater.

Volgens FNV Havens dreigen tussen de vijfhonderd en duizend havenwerkers hun baan kwijt te raken. Dat komt doordat er twee nieuwe containerterminals op de Tweede Maasvlakte komen die sterk zijn geautomatiseerd. De vakbond wil met het protest duidelijk maken dat het Havenbedrijf Rotterdam, dat verantwoordelijk is voor de aanleg van de Tweede Maasvlakte, moet investeren in een sociale oplossing die gedwongen ontslagen in de toekomst moet voorkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant