Foto's: René Bakker
Foto's: René Bakker

Lintje voor Elisabeth Votsis

Actueel 98 keer gelezen

Spijkenisse - Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Elisabeth Votsis te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, liet burgemeester Salet gisteravond weten. De versierselen werden Elisabeth gisteravond opgespeld bij haar afscheid als raadslid van de gemeente Spijkenisse.

Mevrouw Votsis is sinds 8 maart 2002 raadslid voor het CDA. In 2003 was zij lid van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Sinds 2006 is zij ook plaatsvervangend lid van Kamer I van de Algemene bezwaar- en beroepscommissie. Omdat sociale vraagstukken voor haar belangrijk zijn heeft ze bewust gekozen voor de commissie Sociale Zaken.

De afgelopen jaren is zij als raadslid erg bevlogen geweest als volksvertegenwoordiger. Haar hart lag meer bij de mensen dan bij het vele vergaderen in het stadhuis. Zij heeft zich erg ingespannen voor de inwoners van Spijkenisse Noord met name ten tijde van de herstructurering van de wijk.

Mevrouw Votsis is eigenzinnig maar loyaal naar de collega raadsleden en fractiegenoten.

Het realiseren van de OK-punten is mede door haar tot stand gekomen. Een OK-punt is een openbaar toegankelijke locatie, waar de eerste opvang plaats kan vinden voor mensen die slachtoffer of getuige zijn van geweld of zich onveilig of bedreigd voelen.

Een belangrijk agendapunt voor haar was ook de jeugd behoeden voor drugsgebruik en opstaan tegen huiselijk geweld. Voor deze onderwerpen spande zij zich graag in.

Mevrouw Votsis is erg actief in haar eigen omgeving. Het opzetten van Praathuis het Buurtje, een ontmoetingsplaats voor mensen uit de buurt, was haar initiatief. Mede hierdoor is zij met voorkeurstemmen in de raad gekomen. Helaas bestaat dit Praathuis niet meer. Het aanleggen door de gemeente van een strandje aan het Voedingskanaal is ook haar verdienste. De Facebookpagina Spijkenissers, Kom Eens Met Een Idee! Is door haar opgericht. Dit is een forum waarin men meedenkt over het verbeteren van het leefklimaat in Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant