Archieffoto Peter de Jong

Volleyballers Spivo ondermaats tegen Jola Olympus

Sport 82 keer gelezen

Made: De volleyballers van Spivo hebben de strijd om de vierde plaats in de derde divisie A voorlopig moeten laten aan Jola Olympus. De formatie van Mirelle Heerdink verloor de rechtstreekse confrontatie in de Amerhal met 3-1 (19-25, 25-10, 27-12, 25-19) van de club uit Made. Heerdink moest het in het Brabantse stellen zonder Alex Verwoert (werk), Michiel Ruigrok (vakantie) en de nog niet geheel fitte Wichard Oorschot kwam slechts als libero binnen de lijnen.

Het viel niet mee om de poppetjes op de goede plaats te zetten,’ stelde Mirelle Heerdink. Hoewel de eerste set met een hoopvolle 19-25 werd afgesloten in het voordeel van de bezoekers, werd het vanaf set twee vooral chaos. ‘De eerste set heeft kennelijk heel veel energie gekost, want het team was in de tweede set om onduidelijke redenen onherkenbaar. We stonden in no time met 10-0 achter en verloren met 25-10. Dan denk je dat de mannen de knop in de derde set kunnen omzetten, maar dat bleek een naïeve gedachte.’ Mirelle Heerdink probeerde met een tactische omzetting nog een punt uit het vuur te slepen, maar ondanks een 1-6 voorsprong werd de set toch met 25-19 verloren. ‘Ik ben nu tweeënhalf jaar coach van deze ploeg, maar zo ’n fiasco heb ik nog niet eerder meegemaakt. Deze nederlaag was voor iedereen teleurstellend. We hebben nu drie weken rust, hopen dat de pijntjes van diverse mensen zullen helen, zodat we fris aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen.’

Spivo:  Robert Nijsen, Marco de Wit, Ben Wols, Ronald Tabink, Albert Bakker, Jan-Willem Mijnans, Christiaan Putter, Wichard Oorschot.