Archieffoto: Peter de Jong

The Hurricanes met goed gevoel de winterstop in

Sport 87 keer gelezen

Tilburg: De basketballers van The Hurricanes hebben in de Drieburcht in Tilburg tegen High Five een verdiende 67-79 (20-17, 14-16 (34-33), 18-26, 12-16) overwinning geboekt. Bob de Graaf had met 25 punten een zeer groot aandeel in de overwinning. De Spijkenissers bezetten nu de vijfde plaats in de tweede divisie C.

De jongens zaten tegen een gelijkwaardige tegenstander met een goede schutter prima in de wedstrijd,’ meende Jurensli Willems. ‘Wij hielden de snelheid er goed in, heb geen moment gedacht deze wedstrijd te gaan verliezen. In het laatste kwart liepen we bij 60-60 door naar 63-69 en vervolgens in de laatste twee minuten maakten we het af tot 67-79. We gaan nu met een goed gevoel de winterstop in. Alles zit er weer in.’ De coach van The Hurricanes is van mening dat er toch nog iets meer in had gezeten zo halverwege de competitie. ‘We hebben de wedstrijden tegen SVO (65-64), Barons (65-69) en Green Eagles (69-70) weggegeven. Winnen we deze, dan doen we mee om het kampioenschap. Maar kijk je nu naar de groep, dan is deze als team naar elkaar toegegroeid en denk ik dat we na de winterstop sterk zullen terugkomen. Bovendien komt Elvis Delgado over van Divine en komen Jeffrey Goessens en Joey van der Velde terug van blessures. Dan heb ik een luxeprobleem,’ kijkt Willems met belangstelling uit naar de hervatting van de competitie.

The Hurricanes: Mike Overdiep (19 pnt), Gareth Tsang, Bob de Graaf (25 pnt), Jaynaro Polak, René Cham (6 pnt), Osmir Girigorie (12 pnt), Maykandro Martis (11 pnt.), Sjarinno Tweeling (2 pnt.), Lesley dos Santos ( 4 pnt.) en Poupon Kaninda.